När bokade du en flygbiljett till bilen senast?

29. Nov 2016
by BusinessClass

Hvad har en 1962 Ferrari 250 GTO, en 1955 Ferrari 250 GT Competizione Berlinetta Sport Speciale (‘55) och en ovanlig 1965 Ferrari 275 GTB Competizione  gemensamt? Dom flyger på första klass. Gulf Concours heter den firma som för två veckor sedan arrangerade en bilutställning i superklassen i Dubai - självklart på hotellet Burj Al Arab. Här kunde man beskåda bland annat en samling av sällan visade Ferraribilar och dessutom massor av dyra Mercedes, Aston Martin, Corvette, Bentley, Bugatti,

Lamborghini 

och andra exempel från bilarnas elitserie Men bilarna skulle ju också transporteras till Dubai och här var det Emirates som fick uppdraget - flygbolaget var också sponsor på arrangemanget.

Definitionen av ordet "värdetransport" fick kanske en ny innebörd när man skulle lösa uppgiften att transportera en bil som Ferrarin från 1962 (Ferrari 250 GTO) som värderas till omkring 40 miljoner dollar. Just den Ferrarimodellen har varit extra framgångsrik på racerbanorna - den deltog i 27 stora tävlingar och kom in som en av de tre bästa 17 gånger. Man kan också nämna att modellen testades av proffschaufförerna i Ferraris stall (Scuderia Ferrari) före man sålde ett exemplar till en privat spekulant.

Om du vill boka en biljett till din bil hos bolaget kan du det inte bara hos Emirates Cargo. På en del avgångar har man börjat använda kapaciteten i lastutrymmet på de normala passagerarflygen till bilar - det kallar man för Skywheels. Om du är intresserad ring till Emirates och fråga efter pris. Superbilen Pagani Zonda skulle från Dubai till Bologna för att få service - hur det gick till kan du se på YouTube här:

https://youtu.be/q7JJnCAzJx8

Besök gärna Golf Concours här

http://gulfconcours.ae/

More from BusinessClass.com