Medlemsrecension: Tokyo med 45 timmar First och 13 timmar First Class Terminal

24. Mar 2017
by BusinessClass

Av: khybner

Bakgrund

Varning – mycket text här, det kommer bilder. Ni som inte orkar läsa skippar lämpligen direkt till bilderna nedan. Bakgrunden var att jag behövde vara i Tokyo ett speciellt datum så jag låg och tittade på flighter med Asiana och ANA i First. Någon månad innan avresa öppnade sig en ANA-flight från Frankfurt så den första routingen såg ut så här. Malaga-Lissabon, Tap Business Lissabon-Frankfurt, Tap Business Frankfurt-Tokyo, ANA First Tokyo-Seoul, Asiana Business Seoul-Frankfurt, Asiana First Frankfurt-Zürich, Swiss Business Zürich-Malaga, Swiss Business Några veckor senare satt jag och slökollade på bonusplatser från USA och såg då att det fanns en plats i First på NH1, dvs ANA mellan Washington och Tokyo. En snabb koll visade att det också fanns plats på Frankfurt-Washington med Lufthansa First. Ringde såklart direkt Tallin och fick prata med en agent som heter Gary som f.ö. är mycket bra. Han sa först att det inte gick att routa via USA till Japan men när jag läste reglerna för honom så sa han att han skulle mata in routingen och se vad datorn sa. Någon minut senare kom han tillbaka och sa att datorn godkänt rutten varvid allt bokades om till: Malaga-Lissabon, Tap Business Lissabon-Frankfurt, Tap Business Frankfurt-Washington, Lufthansa First Washington-Tokyo, ANA First Tokyo-Seoul, Asiana Business Seoul-Frankfurt, Asiana First Frankfurt-Zürich, Swiss Business Zürich-Malaga, Swiss Business När jag nu fått igenom routing över USA på utresan började jag leta efter liknande rutt hem och såg att det fanns en plats med Asianas A380 mellan Seoul och New York. Det var då 18 dagar kvar innan hemresan skulle starta så jag kunde bara se Lufthansa Business mellan New York och Frankfurt. Men efter 4 dagars nervös väntan så släppte Lufthansa en First-plats. Snabbt samtal till Tallin igen. Agent 1 sa att det var ogiltig routing och vägrade testa den i datorn trots att jag påvisade att jag hade routing via USA på utresan. Nytt samtal och försök 2. Agenten sa att det skulle nog gå eftersom jag hade lyckats med utresan via USA. Men hon kunde inte hitta någon First-plats på Lufthansaflighten mellan New York och Frankfurt trots att jag kunde se den både på Air Canada och United. Nytt samtal och försök 3. Hamnade då hos Gary som var den som fixade utresan. 3 minuter senare var detta bokat. Malaga-Lissabon, Tap Business Lissabon-Frankfurt, Tap Business Frankfurt-Washington, Lufthansa First Washington-Tokyo, ANA First Tokyo-Seoul, United Economy Seoul-New York, Asiana First New York-Frankfurt, Lufthansa First Frankfurt-Barcelona, Lufthansa Business Totalt 45 timmar i First, 13 timmar I FCT. 95 000 poäng med en Amex voucher och 3 400 kr i skatter

Not 1 Jag skulle inte hinna med Asianaflighten till New York med min ursprungliga Tokyo-Seoul flight så jag var tvungen att boka om den och då fanns bara United economy tillgängligt. Not 2 Med max 8 legs så tog jag inte mig tillbaka till Malaga eftersom det inte fanns några direktflighter från Frankfurt den dagen. Så det blev slutdestination i Barcelona. Övernattning hos en kompis och fulflyg dagen efter på separat biljett.

Frankfurt

Börjar med Frankfurt. Resan dit är inte mycket att skriva om. Dels shorthaul och dels pga att jag sov större delen av flighterna (och därmed glömde ta några kort). I Frankfurt blev det Hilton Garden Inn. Det finns ju ett "riktigt" Hilton och ett Hilton Garden Inn samt ett Sheraton. Men eftersom jag redan är Lifetime Platinum på SPG så blev det Hiltonkedjan den här gången. Trevligt och modernt hotel. Tog ca 5 min att gå från terminalen.

På väg till hotellet

Rulltrappa upp

Hilton rakt fram och Hilton Garden Inn till vänster

Entren

Queen size room

Skrivbord

Säng

Badrum

Ingen recognition som HHonors Diamond och ingen uppgradering. Fick trösta mig med en GT istället So far so good även om det är imorgon som det börjar på riktigt.

5 timmar FCT och 9 timmar Lufthansa First på väg till Washington

Lufthansa First Class Terminal Internet och/eller BC strular lite nu på kvällen så det blir FCT i detta inlägget. Själva flighten kommer separat. Vaknade runt halv sju och gick till gymet som för övrigt är delat mellan Hilton och Garden Inn

På väg till gymet

Trevligt gym med många maskiner och vikter

Nästan 8 km. Bra med lite förbränning innan dagens intag börjar. Checkade ut och påbörjade den 5 minuter långa vandringen till "den grå byggnaden"

Trevligt bemötande som vanligt. På mindre än 2 minuter satt jag i en fåtölj med boardingkortet

Efter löpningen var jag lite hungrig så jag började med frukost. Lite skinka förstås

Jobbade en timme. Sedan dags för Champagneprovning.

Tre vita och en rose. Är ingen fan av rose så det blev test av tre vita.

Trevliga alla tre men Bollinger blev lite förvånande favoriten när jag testade dem "side by side".

Välfylld bar - ingen risk att man törstar här

Fortfarande lite tidigt på dagen men man kanske skulle......

Ja, varför inte. Det är ju bara söndag en gång i veckan

Zacapa rom är en av mina favoriter.

En timme innan avgång - bokat bad med den obligatoriska ankan

Porsche Cayenne till planet. Ensam i bilen

Tack för att ni följt med så långt. Ska försöka lägga upp nästa etapp som handlar om flighten så snart jag kan.

LH418 Frankfurt - Washington Dulles

Var som sagt ensam i Porschen ut till planet. När vi kom fram var det lång kö i gången ut till planet men chauffören navigerade vänligt men bestämt fram mig till flygplansdörren. I kabinen satt redan sex passagerare; vi blev i allt sju stycken mig inkluderad. Jag hade valt 3A som jag tycker är en bra plats på 747-8 när man åker själv. Stolen är lite bakom de två mittenstolarna så jag upplever att man är mer privat på rad 3.

Plats 3A

Kabinen Sedan blev det obligatorisk Champagne och macadamianötter. Dagens Champagne var en Henriot 1998 Cuvée des Enchanteleurs. Ett mycket trevligt vin som jag tror ligger på 1200-1300 kr om man köper det ute.

Utdelning av pyjamas och neccesär (Rimowa)

Insåg att jag inte åt så mycket i loungen så jag var ganska hungrig. Så när flygvärdinnan strax efter takeoff frågade om när jag ville äta så bad jag henne sätta upp bordet direkt.

Först den obligatoriska caviarserveringen.

Trevlig räksallad i mitten. De två tallrikarna på var sin ytterkant föll mig inte helt i smaken så det smakade jag bara lite på. Personligen tycker jag att förrätterna hos Lufthansa inte håller samma nivå som caviaren och huvudrätterna.

Till huvudrätt valde jag entrecote med grillad paprika och polenta. En mycket bra rätt, köttet var dessutom perfekt stekt för min smak (medium); något som är svårt för många bolag. Efter entrecoten tog jag en apfelstrudel till dessert men glömde tyvärr knäppa bild på den

Efter middagen kollade jag en film och när den var slut hade det gått ca 4 timmar av flighten. Dags att vila lite.

Sov några timmar och vaknade med två timmar kvar till landning. Tog en kaffe och glass med bär.

Inflygning till Dulles

Direkt efter landning stod en Lufthansamedarbetare och väntade på oss sju i förstaklass samt en HON. Alla åtta fick åka minibuss direkt till immigration och blev eskorterade främst i kön till APC-automaterna. Tog en del kort på detta men var lite oförsiktig och en US CBP officer såg mig och tvingade mig radera bilderna

Den här missade jag dock att radera. Ingången till immigration från vår minibusstur.

Allt gick extremt smidigt och 20 minuter efter touchdown stog jag ute och väntade på hotellbussen. Sammanfattningsvis var det en väldigt bra flight. Vi var som sagt sju personer i förstaklass och med tre flygvärdinnor flöt servicen på perfekt. Precis lagom mycket attention. Nu har jag kommit en bit men mycket återstår. Kul att ni hängt med så här långt.

Hilton Dulles Airport

Hilton ligger ca 5 min med courtesy bus från flygplatsen. Vid incheckning blev jag uppgraderad till en juniorsvit - trevligt! Själva hotellet är, som många flygplatshotell, lite slitet och i behov av renovering men för en natt fungerar det. Något som jag dock störde mig rejält på var deras Internet. Inte hastigheten som sådan (jag fick 3-4 Mbit/s när jag testade) men förbindelsen var väldigt ostabil. Inte OK! Ringde till supporten men de lyckades inte åtgärda problemet.

Min juniorsvit

Stor TV

Hörna med fåtölj och kaffebord

Soffa

Sängen

Badrummet Loungen serverade fortfarande lite snacks och dricka så jag styrde stegen dit. Man serverade lite ost, soppa och revbensspjäll. Testa lite revben.

Surnade till lite då de ville ha betalt för dricka dock. Blev ändå en Samuel Adams till slut.

Kände mig lite seg efter flygningen så det blev en tidig kväll.

NH1 ANA Washington-Tokyo Narita

Vaknade naturligtvis upp sjukt tidigt pga tidsskillnaden. Gick ner på gymmet och körde lite löpband.

Schysst gym.

Inte lika långt som igår men lite snabbare

Tog sedan shuttlebussen ut till Dulles och checkade in. Incheckningen öppnar 3 tim innan avgång och på vanligt manér ställer personalen upp sig på rad och bugar innan de startar incheckningen

Incheckning och security gick fort. Tog tåget bort till B-gaterna där ANA flyger från.

På väg till loungen. På Dulles har man som ANA-passagerare tillgång till Turkish Airlines och Lufthansas lounger. Jag testade inte Lufthansas utan gick direkt till Turkish.

Det är en modern och fräsch lounge som dock inte är så stor. Kan tänka mig att den kan bli full vissa tider på dagen.

Så här dags serverade de frukost med frukter, äggröra, lite sushi och bröd. I ett rum i bakdelen av loungen finns fler sittplatser.

Buffén

Scrambled egg

Sushi

Körde lite scrambled egg

Sedan lite sushi

Baren i det bakre rummet

Öppen spis (nåja, fake var det allt)

Inkommande flight var på tid. Det som är trevligt i loungen är att det är direktboarding via en dörr bredvid baren så man slipper gå ut köa. Väl på flyget hade jag bokat plats 2A. Konfigurationen är 1-2-1 i två rader. Stolen är väldigt bred och rymlig och det skulle senare visa sig att med ANA's bäddning skulle jag sova mycket bra.

Stolen

Kabinen

Sansonite neccesär

Ett glas bubbel innan takeoff

Lång flight men som det senare skulle visa sig så blev flygtiden 12:56 istället för 14:15. Det fanns många små fack att lägga saker i. Lite farligt dock om man inte är van vid stolen sedan tidigare. Lätt att glömma saker.

Ett fack

Ett fack till

Ytterligare ett fack

Spegel

Kontroll för stolen. Efter takeoff blev det drinkar och AB. ANA serverade Krug som är min favorit bland NV.

Trevlig start på flygningen

Lite AB

Tog västerlänska menyn med laxcrepe och caviar som förrätt.

En klick caviar

Mellanspel med sallad

Huvudrätt. Oxfile med championsås och grillade grönsaker. Mycket gott!

Lite ost och portvin innan efterrätten

Efterrätt

Kaffe och cognac (Hennesy XO) och lite petit fours

Köpte Internet ($19,95) och kollade var min kompis (också på väg till Tokyo) höll hus. Strax norr om Mongoliet skulle det visa sig.

Lackade ur lite på att det inte var obegärnsat med Internet för 20 USD. Efter 100MB var det tvärstopp :-( Kollade sedan film och efter det sov jag 5 timmar. När jag vaknade var det ca 2 timmar kvar.

Vi skulle landa kl 15 och med tanke på att det inte skulle bli middag förrän runt kl 21 tog jag en burgare och en öl innan landning.

Rundade av med glass

Ingen speciell eskort vid ankomst men immigration och tull gick bra. I allt tog det ca 20 minuter.

Tog sedan tåget in mot stan.

Tack för att ni hängt med så här långt. Nu är det fyra dagar i Tokyo som gäller. Lite osäker på när nästa uppdatering kommer men nästa flight är lördag kväll japansk tid - United economy till Seoul.

Palace Hotel

Nu har jag precis lämnat Palace Hotel efter 4 fantastiska dagar. Vilket hotell! Jag har ju under ca 15 år bott i snitt 100 nätter per år på hotell på många bra ställen men Palace hoppar lätt in på min topp 3. Men mer om hotellet och bilder längre ned. Hoppade av Narita Express på Tokyo station och såg hotellet direkt efter att ha kommit ut från stationen. Lite trist väder just den här eftermiddagen tyvärr men prognoen visade på 15 grader och sol de övriga dagarna. Jag checkade in i loungen eftersom vi hade bokat rum med tillgång till denna. Ett genidrag skulle det visa sig. Rummet var väldigt rymligt med en trevlig vy mot kejsarens park. Efter en snabb dusch gick jag upp till loungen där en av de tre andra resenärerna redan satt. De två andra var på ingång någon timme senare. Som brukligt var det happy hour (mellan 1730-2000). Väldigt brett utbud av varma och kalla smårätter. Öl, vin, champagne och även starkare drycker. Vi åt även frukostarna här. Också väldigt bra bredd och kvalité på den.

Hotellet (till vänster). På högra sidan ser man Palace building som innehåller kontor och även en tunnelbanestation.

Hotellet en av de andra dagarna då vädret var bätre.

Och en gång till

Vårt rum på 16:e våningen.

Badrummet med både dusch och badkar med vy mot parken.

Skrivbord

Sängar och en walk in closet.

Vyn från rummet (sorry för dålig bild)

Happy hour i loungen

Ost

Lite öl

Vin

Champagne

Skönt med ett glas Champagne

Sedan lite rött Dagen efterråt var det dags att testa gymet. Som allt annat på hotellet höll även det hög klass. Gratis Evian under träningen. Väldigt rymligt med många maskiner och aldrig någon väntetid under de dagar vi var där.

Entrén till gymet

Utsikt från gymet

Bra att bränna lite kalorier

Del av frukostutbudet i loungen

Mer frukost.

Ännu mer. De gjorde naturligtvis omeletter, pannkakor, våfflor och olika typer av ägg på beställning. Som jag skrev inledningsvis - detta är ett riktigt bra hotell. Vi hade först tänkt bo på Mandarin Oriental men den anlitade resebyrån sa att "Mandarin är ju alltid väldigt bra men just i Tokyo skulle jag ändå rekommendera Palace" Jag kan inte annat än hålla med

Nog om hotellet, nu blir det lite mat (och lite vin).

Mat (och vin)

Handlar mest om mat och vin i detta inlägg så ni som inte är intresserade kan skippa till nästa inlägg (som kommer strax) Vi hade sju mattillfällen under resan och hade redan när vi kom fem bokningar: Sushi Kanesaka på hotellet Kobe Beef Kaiseki 511 Amber Palace på hotellet Crown på hotellet New York Grill and Bar på Park Hyatt

Sushi Kanesaka

Som jag nämnde ovan så ligger denna restaurang i hotellet. Det är en liten sushirestaurang med 20 platser. Tyvärr var de lite kinkiga på att ta bilder så det blev bara en bild på champagnen vi drack. Maten höll väldigt hög kvalité och kan varmt rekommenderas om man gillar sin sushi. Huvudkocken (heter det så) har en stjärna på sin andra restaurang i Tokyo men just den här är inte med i Guide Rouge med en stjärna. Kvällens höjdpunkt blev när vi hade öppnat kvällens tredje flaska champagne och kocken frågade om vi tyckte om den varpå vi frågade om vi fick bjuda på ett glas. Det ville han gärna. Varpå han tog glaset och shotade det på mindre än en sekund

Vi körde Champagne rätt igenom.

Grand Kitchen

Dagen efter åt vi lunch i hotellets lobby. Vi körde dagens meny som bestod av löksoppa, havsaborre och glass med en fruktbakelse till avslutning. Väldigt gott även om den bleknade lite med mycket annat vi åt under resan.

Havsaborre

Efterrätten

Vi körde vitt vin rätt igenom

Kobe Beef Kaiseki 511

Den här restaurangen ligger högt på Tripadvisor över Kobe-restauranger. Själva läget är några minuter från Akasaka tunnelbanestation. Även här körde vi en set menu som bestod av en blandning av amouse bouche bestående av grönsaker med pilgrimsmussla. Det följdes sedan av fyra smårätter (en annan typ av mussla, tonfisksallad, fiskfilé och en lite sötare tofuliknande rätt).

Första rätten: pilgrimsmussla

Andra rätten Rätt tre var en kokt kobebiff i soppa. Den följdes av en Kobecroquette i grillade bananskal (detta var dock bara dekoration). Efter det fick vi ytterligare en variant på Kobebiff med en soppa och grönsaker följt av sushi.

Rätt tre

Kobecroquette

Mer Kobebiff

Sushi Sedan kom då det vi egentligen hade kommit för; grillad Kobebiff. Den var helt suverän och något av det bästa jag ätit.

Grillad Kobebiff

Lite efterrätt

Kvällens två röda viner Restaurangen har en väldigt bra vinlista med mycket franska och amerikanska viner. Kan varmt rekommendera den. Runt restaurangen i området finns sedan många trevliga barer. Vi landade på en bar som heter Luther's Bar som spelade klassiska vinylskivor.

Amber Palace

Detta är en kinesisk restaurang med en stjärna som ligger på hotellets 5:e våning. Även här körde vi en meny med nio rätter. Allt var förstås mycket gott. Även här fanns en gedigen vinlista.

Första rätten - mest sidfläsk

Dim sum och vårrulle

Ankan presenteras

Pekinganka

Ytterligare lite anka

Soppa

Suckling pig

Lite grönt

Kolhydrater

Efterrätten

Vi körde denna Champagne rätt igenom måltiden

Crown

Crown är en franskinspirerad restaurang med mycket hög kvalité. Är osäker på om den har en stjärna men av maten och servicen att döma borde den ha det. Vi körde en niorättersmeny med fyra olika viner. Låter bilderna tala för sig själva.

Öppen spis

Amouse bouche

Lite förrätter

Potatispuré med caviar

Sötpotatis med räkflan

Hummer

Kött

Osttallrik

Första efterrätten

Andra efterrätten

Kaffe

Kvällens viner

New York Grill and Bar

Sista kvällen åkte vi till Park Hyatt som ju väl är mest känt för Lost in Translation som till stor del utspelades där. Restaurangen med tillhörande bar ligger på 52:a våningen vilket gör att man får en fantastisk utsikt över Tokyo. Vi var som sagt där på kvällen men på dagtid borde man ha en väldigt bra utsikt över Mt Fuji.

Utsikt från 52:a våningen

Restaurangen Vi tog in var sin förrätt och varmrätt. Baliklax till förrätt och en Kobebiff till varmrätt. Bra kvalité på maten men den nådde kanske inte riktigt upp till de andra restaurangerna vi hade testat.

Baliklax

Kobebiff

Kvällens Champagne En sak som var lite störande var att baren och restaurangen ligger utan avskiljningsvägg vilket innebär att både ljud och cigarettrök kan vara störande. Den sjunde måltiden, en lunch intog vi på ett enkelt ölhak i Shinjuku. Trevligt med lite omväxling till all fine dining. Tokyo är som många säkert vet ett mat-Mecka och på fyra dagar hinner man bara prova sig igenom en försvinnande del men de restauranger vi var på var mycket bra och jag kan varmt rekommendera dem. Tack för att ni hängt med så här långt. Nu har det blivit dags att ge sig av mot Europa (via USA) efter fyra härliga dagar.

United 79 Tokyo-Seoul

Dags att ge sig av hemåt, 22 timmar förstaklass och 8 timmar i FCT återstår. Samt 3 tim economy som detta inlägg handlar om. Jag ändrade ju lite på min planering kom att flyga via New York på hemvägen. Det innebar att min tidigare flight i business med Asiana skulle landa för sent för New York-flighten. Jag var därmed tvungen att boka om den och då fanns bara en flight tillgänglig; nämligen UA79 i economy. Avresedagen var det fantastiskt väder i Tokyo och jag bestämde mig för att försöka springa bort lite kalorier som intagits de senaste dagarna. Det blev en liten löprunda runt Kejsarens park. Det var fullt av löpare eftersom det var lördag förmiddag.

Kejsarens park

Många löpare

Som ni ser så har precis blommningen kommit igång. Efter checkout tog jag tåget till Narita och checkade in på United. Ingen kö vid incheckning men en mycket lång kö till security. Som tur var så fanns det Star Alliance Gold Track som gick på två minuter.

Premium checkin

Lång kö till security

Gold Track (den var inte stängd skylten till trots) Började gå mot Uniteds lounge. På vägen dit fick jag se den 737:a som jag senare skulle åka med. Jag funderade lite på varför United kör mellan Tokyo och Seoul men senare förstod jag att United har 11 737'or baserade på Guam och jag misstänker att detta är ett sätt att maximera utnuttjandet av dem.

Gick in i Uniteds lounge som är mycket stor. På bottenvåningen är den vanliga loungen och på övervåningen United Global First lounge som jag tyvärr inte fick tillträde till med mitt SAS EBD-kort.

Entren till loungen

Stort och mycket sittpatser.

Inget tillträde som Star Alliance Gold I matväg fanns det lite soppa, sushi och nudlar. I dryckesväg en trevlig Asahi ”ölmaskin” och ok utbud av starkare drycker.

Sushi

Ölmaskinen

Dricka

Det blir lite sushi och nudlar innan avresa. Väl på planet så var det ett relativt nyligen renoverat plan med lädersäten. Jag hade valt nödutgång och det hela skulle bli en trevlig flygning.

Boarding

Nya säten

Flight map var ur funktion Väl i Seoul hade jag bokat Best Western Incheon hotel. Ett enkelt men ok hotell fem minuter med shuttlebuss från flygplatsen. Hade slarvat lite när jag bokade så jag fick ett rum utan skrivbord men det löstes snabbt via ett besök i receptionen.

Entren till hotellet

Lobbyn

Orginalrummet

Nya rummet

Avslutade dagen med en öl i baren.

Asiana OZ222 Seoul – New York JFK

Vaknade tidigt och tog bussen kl 07 till flygplatsen. Snabb incheckning och eskort genom security upp till loungen.

Incheckning

Eskort till loungen

På väg till loungen som ligger en trappa upp

Ingången till loungen Loungen kan användas av såväl förstaklassresenärer med Asiana och andra Star Alliancebolag men även som Star Gold har man access. Loungen är relativt stor och rymlig och har soffor, arbetsplatser, duschrum och en stor TV. Bra matutbud med kalla och varma rätter som kompletteras med ett brett dryckesutbud. Det är inga problem med att äta sig mätt innan flighten men eftersom jag var på väg att boarda en flight på över 13 timmar så tog jag bara lite snacks

Arbetsutrymme i loungen

Stolar och soffor

Vy mot flygplanen, dock inte helt klar sikt ut.

På väg till buffén

Buffén

Mer mat

Ännu mer mat

Dryck

Dumplings

Lasagne

Mmmm...Champagne. Gott!

Lite frukost innan boarding

Kollade lite på LPGA-touren innan boarding. Kul att se Anna Nordqvist vinna. Efter en stund var det dags att gå till planet.

Mitt hem de nästa 14 timmarna. Kabinen på Asianas A380 är i 1-2-1 konfiguration i tre rader med totalt 12 platser i förstaklass. Det positiva är att varja plats har dörrar som kan stängas för maximal avskildhet. Däremot tycker jag att stolen i sängläge ”vickade” lite och kändes lite ostabil. Vi var bara sex person i kabinen så jag gick till platsen bakom mig men det var samma sak på den.

Stolen

Kabinen

1-2-1 konfiguartion i 3 rader

Som ni kan se ingenstans att lägga handbaggage. Men det fanns gott om utrymme framför kabinen i särskilda skåp som flygvärdinnorna visade

Dörren på säte 1K är halvt stängd. Det gick att helt stänga in sig som i en liten egen privat minikabin. En annan sak som var lite farlig var att när man sätter stolen i loungeläge så åker den fram en bra bit och lämnar ett stort utrymme öppet bakom stolen som det är lätt att tappa ner en telegon eller iPad i. Och kör man sedan upp stolen (om man t.ex. inte sett att något åkt ner) kan man lätt förstöra det man tappat.

Tappa inget här

Flighten är enligt tidtabell 13:15 men den här flighten skulle visa sig bli 13:45 pga hård motvind. Vi kom dock iväg tidigt och kom senare att landa endast 10 minuter sent.

Lång flight

Neccesär När det gäller mat och dryck så har Asiana (likt Ana) ett västerländsk och en Österländsk meny som är väldigt omfattande. Jag tog den västerländska. På dryckessidan så finns det relativt mycket att välja på även om jag tycker att ANA var snäppet bättre.

Western menu

Korean menu

Frukostmenyn

Småplock

Kul med en svensk som gett råd om vinerna

Dryckesmenyn

Körde denna Champagnen

Alternativ som jag dock inte drack på flyget. Hade fått tillräckligt under loungen i Tokyo

Vin

Mer vin

Ännu mer vin

Ännu mer vin

Mer dryck Jag började med lunch direkt efter takeoff.

Amouse bouche

Lunchsetup

Kaviarservering

Jatack

Gott

Tackar som frågar

Pilgrimsmusslor

Lite vid Bordeaux till musslorna

Dags att rensa smaklökarna

Körde kyckling till varmrätt

Helt ok vin, kanske lite kraftigt till kyckling men det var ju en del svartpapper till kycklingen så kombon blev bra

Frukt och ost

Lite Bordeaux till det

Dessert - ja tack! Efter lunchen såg jag en film. Tog en kaffe och cognac och såg en film till.

Kände mig sedan lite trött så jag somnade och sov fyra timmar. Vaknade med lite mer än fyra timmar kvar och beställde in lite frukost.

Bra bit på väg

Frukostsetup med frukt

God baguetta med sylt och cream cheese Kollade en film till innan det var dags för inflygning mot JFK. Landade som sagt tio minuter sent men eftersom jag hade sex timmar innan nästa flyg var det inga problem. Fick en liten present vid landning. En väska som kan vikas ihop till litet format

Kompis från South African vid sidan

Snö i New York Sammanfattningsvis tycker jag att det var en mycket bra flygning. Den privata känslan gör att jag håller kabinen ett snäpp över ANA även om skillnaden är hårfin. Med sex personer i förstaklass och tre flygvärdinnor var det alltid bra attention och servicenivån var väldigt bra. Åker gärna med Asiana igen; åtminstone A380 förstaklass

Nu har jag gjort 37 av 45 timmar förstaklass och 5 timmar i FCT.

Sista delen – Lufthansa Lounge JFK, LH401 New York-Frankfurt, FCT och shorthaul hem

Landade som sagt 10 min sent på JFK men det hade ingen betydelse eftersom jag hade sex timmar på mig innan avgång mot Frankfurt. Gick till immigration, lite köande, väntan på väskan tog kanske i allt 30 minuter. Därefter tåget bort till terminal 1. Jag visste att Lufthansa börjar incheckning 4 timmar innan avgång så jag visste att jag hade en timme att slå ihjäl först. Jag hade gärna bokat ett duschrum för att frächa upp mig men JFK är ju hopplöst dålig med den typen av möjligheter så jag åkte upp till restaurangtorget och tog en kaffe på Starbucks. En timme senare checkade jag in och fick eskort genom security och gick direkt till loungen. Den består av en businesslounge på bottenvåning och en Senatorlounge på övervåningen. En trappa upp från Senatorloungen ligger First Class Dining som dock inte öppnade förrän kl 15 så jag hade ytterligare nästan två timmar att slå ihjäl i Senatorloungen. Den är relativt stor och ljus och har en OK buffet och en bemannad bar (med Champagne).

Ingång till loungen

Senatorloungen. Uppe till vänster kan man skymta First Class Dining-delen

Bemannad bar Drog i mig lite vatten innan jag bad att få ett duschrum. Det var nu 22 timmar sedan jag sist duschade så det satt riktigt bra. Duschrummet (det finns två stycken) var mycket rymligt. Ingen lyx men precis vad jag behövde.

Duschrummet

Rymligt

Gick sedan upp till First Class Dining som består av en loungedel och en restaurangdel. Förutom a la carte-menyn så finns det en buffet som är mycket trevlig. Där finns mång små förrätter som grillade grönsaker, hummus, olika typer av röror, ost och kex samt 6-7 olika små efterrätter. När det gäller dryck finns de flesta typer av startkare drycker, 4 olika Champagner, 3 vita och 3 röda viner (de flesta från USA). Helt klart hög klass!

First Class Dining-delen

Vy ner mot Senatordelen

Champagnen står på kylning

Vinhörnan

A la carte-menyn

Huvudrätter och desserter Började med ett glas Champagne och tog lite lax och grillade grönsaker. Beställde sedan in hummersoppa följt av short ribs innan det var dags för boarding.

Lite småplock

Hummersoppa

Short ribs Liksom den första Lufthansa-flighten var denna också en 747-8. Som lite omväxling hade jag valt 3K. Kabinen var full med åtta passagerare. Eller rättare sagt nio eftersom 2K hade en infant. Blev först lite orolig eftersom jag vid det här laget började bli lite trött och inte var sugen på att bli störd under nattflygningen. Men mina farhågor besannades inte, hörde inte ett ljud av babyn under hela flygningen Fick en ny neccesaär som jag inte sett förut – Jilsander.

Ny neccesär

Jilsander På utresan var vi sju passagerare och på den här flighten var vi som sagt åtta så det borde inte ha varit någon större skillnad för besättningen men det var en mycket stor skillnad på servicenivån. Flygvärdinnorna spenderade otroligt mycket tid med att gulla med babyn och under långa stunder var alla tre flygvärdinnorna vid stol 2K där babyn med mamma satt.

Seat 3K

Kabinen När det hade gått ca 30 minuter efter takeoff lackade jag ur lite och tryckte på call button och sa att jag gärna tog ett glas Champagne och därefter ville ha caviarservicen omgående.

Amouse bouche

Champagne

Caviarservice Jag har absolut inga problem med att man ser till att en mamma med infant har det bra men på en flight med sju andra förstaklassresenärer så hade det räckt om en av de tre flygvärdinnorna hade fokuserat på henne. En liten plump i protokollet för Lufthansa som annars alltid levererat de gånger jag åkt med dem.

Tog en efterrätt och slökollade lite på en film innan det var dags att sova. Sov väldigt bra och vaknade med 35 minuter kvar till Frankfurt.

Planet efter landning i Frankfurt Väl på marken i Frankfurt gick jag direkt ut via passkontrollen och till FCT. Trots den tidiga timmen (klockan var 0545) var det kanske 10-15 personer i loungen.

På väg till FCT

Here again Tog lite vatten och satte mig i ett av kontoren och jobbade några timmar.

Vatten

Ett av kontorsrummen

Efter några timmar gick jag och bad att få ett duschrum och tog en dusch varefter det blev brunch. Tog lite grillade grönsaker och skinka följt av den klassiska schnitzeln.

Småplock

Schnitzeln Softade sedan en stund innan det var dags för färd mot planet. Den här gången i en Mercedes. Kom till planet som stod på apron med bussen full av väntande passagerare. Lyxig känsla att glida upp med en Mercedes till trappan och få gå ombord först.

Dagens bil - Mercedes

Väl ombord slocknade jag direkt och vaknade först när vi tog mark i Barcelona.

Touchdown Barcelona Efter stopp i Barcelona blev det hemresa med fulflyg (Vueling). Hade dock bokat deras Excellence (=första raden med tomt mittensäte och fritt val från menyn) så jag tog en GT från menyn som en trevlig avslutning på resan

GT på Vueling Sorry for lite färre bilder på den här delen av reserapporten men dels var jag lite trött under den här delen av hemresan men det finns ju också ganska mycket bilder från både Lufthansa 747-8 och FCT i de första delarna av den här tråden. Så med detta har jag nu avverkat 45 timmar förstaklass och 13 timmar i FCT på en biljett

Ska göra en kort summering lite senare nu när alla intryck har lagt sig. Tack för att ni har varit med under resan. Det har varit kul att skriva den här reseberättelsen och se att så många följt med.

Epilog

Då var det dags att summera min resa. Först lite statistik: Orginalbokning 24 januari (45 dagar före avresa) Ombokning 1 28 februari (11 dagar före avresa) Ombokning 2 6 mars (5 dagar före avresa) Antal leg 8 Total tid i luften 55:40 fördelat på 44:30 förstaklass, 6:45 businessklass och 4:25 ekonomiklass Total restid med stopp (exkl fyra dagar i Tokyo) 99:30 totalt varav 42:55 på utresan och 56:35 Resans längd inkl fyra dagar i Tokyo 9 dagar och 7 timmar Ser man på Circlemap så ser ju rutten helt sjuk ut

Men bevisar också att världen är liten

Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper

Så här ett par dagar efter hemkomst så har intrycken landat lite mer. Totalt sett var det en fantastisk resa. Dels beroende på upplägget på flighterna förstås men också att spendera fyra dagar i Tokyo med kompisar. Jag har flygit mycket under de senaste 15 åren och provat ett antal förstaklassflighter. Jag tror detta var mina 11:e och 12:e förstaklassleg med Lufthansa. Mest har det blivit British Airways under åren med kanske 50 legs i förstaklass totalt. Men trots detta var det spännande att prova på både ANA och Asiana. Och de tre bolagen som jag flög förstaklass med på denna resa skiljer sig åt på olika sätt. Det är svårt att säga att det ena är bättre än det andra; det är små skillnader mellan bolagen och personligen tror jag att det är mer upp till den crew som man får på en enskild flygning. Mina två flighter med Lufthansa på denna resa är ett bra exempel på detta. Men om jag ändå skulle betygsätta de tre bolagens förstaklasserbjudande utifrån den här resan så blir det något i den här stilen:

Lounger

Här vinner Lufthansa helt klart. FCT är helt enkelkt grym med allt vad den erbjuder inklusive transport till planet och jag ser redan fram emot nästa besök Asianas lounge är bra men inte i närheten. ANA kan inte jämföras eftersom jag inte flyg från deras hemmabas.

Kabinen

Stol och komfort är mycket bra på alla tre. Här rankar jag Asiana högst beroende på privata känsla man får när man stänger dörrarna. Därefter kommer ANA som är semiprivat och sist Lufthansa som i mitt tycke är lite för öppen. Men återigen , det är små skillnader.

Mat och dryck

ANA vinner här, mest beroende på premiumchampagne och snäppet bättre mat.

Personal

Svårt att betygsätta efter dessa flygningar. Som jag nämnde ovan tror jag dagsformen hos personalen är avgörande. Sedan är det säkert så att vissa bolag har jämnare personal än andra men detta var mina första flygningar med ANA och Asiana så jag kan helt enkelt inte uttala mig om det. Skulle jag göra om resan? Absolut - det fanns aldrig ett ögonblick där jag ångrade hela upplägget. Däremot skulle jag ändra på några få saker om det gick: 1. Längre tid i Tokyo Fantastisk stad och fyra dagar är helt enkelt för lite. 2. Försöka få ett längre stopp mellan varje långflygning Jag var ganska trött när jag klev på sista långflighten till Frankfurt. Eftersom jag landade kl 11 på förmiddagen så var det svårt att sova över i New York och ta nästa plan utan att bryta 24-timmarsregeln. Kanske ett senare flyg från New York samma kväll så kunde jag tagit ett dagrum på ett av hotellen när JFK. Nu hade jag bara 6 timmar så det var inte värt det. Det var helt rätt att sova över på flygplatshotell under de övriga stoppen. Det gjorde att jag var pigg när jag gick på de övriga flighterna. 3. Tagit ett annat hotell än Hilton Dulles och Best Western Incheon. Inget egentligt fel på dem men de nådde inte riktigt upp till kvalitén på resten av resan. Avslutar med ett litet collage av bilder från resan

Over and out.

More from BusinessClass.com