Medlemsrecension: Sex dagar i Hong Kong med en sexåring

1. Apr 2016
by BusinessClass

Av Börnen Lördag Som våra resor brukar så började även denna resa med flygbuss. 09:55 lördag morgon klev vi på och åkte till Skellefteå flygplats.

Väl vid incheckningsdisken blev vi lite förvånade då agenten hävdade att frun redan hade boardat! Det trodde inte jag på, hon stod ju bredvid mig. Efter lite strul och koll med gate så kom dom fram till att något blivit fel och vi fick våra boardingkort. Vad som gått fel och hur det gått till fick vi aldrig veta. Vi hade turen att ha platser där man kunde se avisningselefanten bra innan vi lyfte från Skellefteå! Sonen var nöjd med starten på resan. På sträckan Skellefteå-Arlanda blir man sällan imponerad över hur nya plan SAS har, inte heller denna gång. Den observante hustrun ägnade sig åt serveringsvagnsspotting och se, där fanns en låda från svunnen tid märkt med Linjeflygs logga! Varumärket Linjeflyg slutade man använda 1993 men om lådan är hel, varför inte använda den?

Vi hade en ganska kort anslutning på Arlanda och vi var lite oroliga för det skulle bli stressigt vid bytet från terminal 4 till 5 med tanke på säkerhetskontroll och passkontroll. Lounge var inte att tänka på denna gång. Men när vi landat på Arlanda så taxar planet till B-piren på terminal 5, alltså utrikesterminalen. Avgång sker bak med buss till inrikes men vi med boardingkort till en utrikesdestination fick gå av fram och vips hade vi sparat en lång promenad och en säkerhetskontroll - snacka om fast track! Fullt så snabb var inte passkontrollen. Det tog cirka 20 minuter att komma igenom. Det verkar som att några inte respekterade ”EU citizen” skylten eftersom det stämplades avresestämplar i flera pass i kön framför oss. Till slut kom vi till gate precis innan ombordstigning. Prioboarding fungerade perfekt, i alla fall för oss som gick först ombord. Premiärtur i SAS New Cabin, rad 31. Med favoritgossdjuret under armen i-pad i knä förberedde sig sexåringen på en lång flygning.

Benutrymmet i Go var helt ok, även om rad 30 som vi bokat för vägen hem är mycket bättre. Wi-Fi som äntligen kommit till SAS visade sig vara i princip oanvändbart. Efter att ha försökt logga in 3-4 gånger så fick jag äntligen access efter 3 timmars flygning, bara för att inse att kapaciteten inte räckte för att läsa en webbtidning knappt. Dessutom hängde sig IFE:n för mig och jag var tvungen att starta om den (man håller in ”i” knappen på höger sida riktigt länge tills skärmen slocknar, sen upprepar man tills skärmen tänds och återställning påbörjas). Det visade sig också att filmutbudet var skralt och att spelen snabbt blev tråkiga. Dock kan man starta och stoppa filmen när man vill vilket är en klar förbättring mot i gamla kabinen. En gång 1996 när jag flög från USA till Kina via Europa och sen från Kina till USA via Japan inom tio dagar så tvingades jag se Broarna i Madisson County på samtliga 4 longhaul. Nu finns det i alla fall en möjlighet att variera sig. Middagen i Go på denna flygning var kyckling i tomatsås med potatismos. Moset var ok men kycklingen smakade som makrill på burk - dock varm. Grönsalladen var baserad på sådana bitar som vi kastar bort när vi gör sallad hemma. Det bästa var brödet och choco-coconutkakan som var riktigt god. Men det gick ingen nöd på oss, vi har flugit Go förr och hade tagit med oss kanelklipp och pringleschips som vi kompletterade med innan sovdags. Samtliga fyra säten i mitten på rad 32 var lediga så dom fick bli en säng till sonen. Det visade sig att han var exakt 3 sätesbredder lång, någon kan säkert räkna ut om han är normallång för en sexåring eller inte.

När det var 3,5 timmar kvar av flygning väcktes vi (som satt på rad 31) av en illskrikande infant som satt ….. i business. Hoppas businessresenärerna hade nyladdade noice cancelling hörlurar. Söndag Vi landade 40 minuter före tidtabell och immigrationprocedurerena gick i rekordfart (till och med snabbare än i tidigare rekordlandet Japan). Dom priotaggade väskorna låg trots det redan på bandet när vi kom dit. Rask promenad till taxifickorna (det finns tre färger på bilarna och det är väl skyltat vilket bolag som kör till vilka destinationer) Två av bolagen hade Disney Resort, som var vår första destination, på sina listor. Ingen kö för att få taxi och tomma vägar gjorde att vi kom fram till Disneyland Hotel 45 minuter efter att planet satt hjulen på landningsbanan. Hotellet var som sig bör storslaget. Vi hade tänkt att ta det lugnt och ställa om tiden i lugn och ro och gå till parken dagen efter. Dock var utepoolen stängd för att det var för kallt (+20 grader i luften skulle inte ha stoppat en norrlänning från att bada). Vi lämnade dock in bagaget och tog oss ett dopp i innepoolen som var trevlig. I omklädningsrummet fanns en jacuzzi, och rakhyvlar, tandborstar mm som passade mig perfekt efter en långflygning.

Varför är det så få hotell som har en ok labyrint? Här fick vi i alla fall chansen att leka kurragömma med stil.

Fin interiör var det också Efter badet bestämde vi oss för att gå till Disneyparken redan denna dag trots allt. Lite intressant var att man bara kunde köpa endagars eller tvådagars biljetter. Och priset för en endagars + en tvådagars var högre än att köpa årskort, så det fick bli tre sådana. Årskorten gav dessutom 10-20% rabatt i restauranger och i affärer vilket kom oss väl till pass. I slutändan hade vi sparat 5-600 HKD på dessa kort. Detta blev sonens fjärde Disneypark. Alla parker har sina speciella teman attraktioner även om vissa klassiker finns i alla parker. Några speciella saker i denna park var att bilarna i Autopia gick på el, att Thunder Mountain Railroad var ersatt med Grizzly Mine cars och att det fanns ett Tarzan tree house istället för Swiss family tree house. Dumbo är alltid Dumbo. Its a small World var i stort sett som på dom andra parkerna dock med inslag av Disneyfigurer som inte brukar vara med. Maten var katastrof, dyr och dålig. Det slutade med att vi dag tre delade på två lådor popcorn till lunch istället för att utsätta oss för fler besvikelser. Paraderna i denna park är inte lika bra som i andra parker, men man behöver inte heller köa så långt i förväg för en bra plats. Folk kommer 10-15 minuter innan så det går bra att ta dom bästa platserna 20 minuter innan paraden startar.

Nå, tillbaka på Disneyland Hotel, vi fick rummet strax före 15. Ett fint rum med två dubbelsängar, balkong, morgonrockar, tofflor och sju olika toalettartiklar, lämpligt i temat Snövit och dom sju dvärgarna. 17:30 hade vi en bokning på Enchanted Garden, den restaurang på hotellet som erbjuder ”Charachter Dining”, alltså att Disneyfigurerna kommer till bordet för fotografering medan man äter. Sonen gillar detta skarpt så det är väl spenderade pengar speciellt som att maten här dessutom är bra. Det var en bra mix mellan kinesiska rätter, andra typer av asiatiska rätter och mer västerländska rätter på menyn.

Hotellet erbjöd även godnattsagor för barnen på tre olika språk. Sonen föredrog engelska framför kantonesiska och mandarin. Han var ensam på den engelska sagostunden men uppläsaren var väldigt engagerad trots det. Trevligt inslag! Måndag Frukost intogs på hotellets andra restaurang, Walts Café. Mycket bra upplägg med en buffé med yoghurt, rostat bröd, sötebröd och frukt + att man fick välja en ”varmrätt”, till exempel egg benedict eller en våffla formad som Musses huvud.

09:17 knackar det på dörren och en dam undrar om Mr Swedishnamehardtopronounce har någon tvätt att lämna in i dag, det hade vi inte. Ny dag i parken.

Denna attraktion försökte sonen åka i Paris då han var tre år, men blev då stoppad av kontrollanten. Han var för kort, till oss föräldrars stora glädje! Nu var det bara att åka den, om man blundar går det bra säger frun! Många roliga timmar och två miserabla måltider senare går vi tillbaka till hotelltet. Går fram mot Walts Café för att boka bord för tisdagens frukost. Möts i dörren av hovmästarn och innan jag hinner säga något så undrar han om jag önskar ett bord för frukost vid samma tid som i morse. Antar att det lätt att bli igenkänd som västerlänning på detta hotell. Ändå fanns det fler västerlänningar på detta hotell än på motsvarande hotell i Tokyo där vi var dom enda. Tisdag Sista dagen i parken. Först frukost, utcheckning och lämnande av väskor.

Vi gjorde sonens favoritattraktioner ett par gånger till (gör Autopia först eller inte alls hade jag läst på någon blogg och det stämmer fullt, det blir snabbt en timmes kö till den attraktionen) och tog oss tillbaka till hotellet kring 15. Därifrån tog vi en taxi till nästa hotell, Intercontinental Hong Kong. När vi går in i receptionen inser vi att vi har gjort det igen. Precis som i Tokyo kommer vi in i Intercontinentals lobby i shorts och t-shirt efter en dag i en Disneypark. Ingen annan hade shorts, ingen hade t-shirt, sonen var enda barnet och vi var dom enda som hade trunkar från North Face. Men personalen är professionella och vi blir efter att ha nekat uppgradering för ”a small supplement”= 1000 SEK per natt ändå uppgraderade till en junior suite med utsikt både mot vattnet och poolområdet. Receptionisten följer oss till rummet och visar på några ”speciella detaljer”. Trots att jag bara har ”Club”-nivå på IHG fick jag tre drinkbiljetter.

Kingsize säng, soffa, arbetsbord, home entertainment system (Bose), gå-in-garderob, badrum med både dusch och nedsänkt badkar, en gratis ”Handy” med obegränsad 3G surf och levande blommor (Orchide på tvättstället)

Skönt också med gratis wifi för IHG medlemmar, inget max antal enheter uppkopplade. En kort promenad på Kowloonsidan och snabb middag på Mc Donalds (ja, ja man måste ju hålla ner kostnaderna lite). Längs gatorna fanns det väldigt energiska försäljare av märkeskopior (klockor, väskor mm mm) Tillbaka på hotellet byggde den yngre lego och vi äldre sysselsatte oss med ett halvdant uppackande (en halv väskas innehåll låg utspritt på golvet). Plötsligt blev vi badsugna så vi bytte till badkläder för att gå och prova poolerna. Det finns en hyfsat stor ”normal” pool som faktiskt var uppvärmd och en jacuzzi med tre temperaturzoner - båda är gratis för hotellgäster.

Efter någon timme går vi tillbaka till rummet och inser att ”turn down servicen” har varit där. Förutom sina vanliga sysslor hade de setts sig nödgade att städa upp i den röran vi lämnat när vi hade skyndat oss till poolen.

Onsdag Vi gick mot det närbelägna kulturhuset där vi hade sett att det fanns en Starbucks som vi tänkte äta frukost på. På vägen stötte vi på en folksamling, det visade sig att det var partiell solförmörkelse och att Hong Kongs rymdmuseum gav bort ”solar viewers” så att man kunde titta på den. Det gjorde vi och jag tror att vi var ett lika populärt fotoobjekt som solen ett tag.

Efter frukost tog vi Star Ferry över till ön. Naturligtvis valde vi ”Upper level”, väl investerade 6.50 HKD. Nu vet jag inte vad Lower level kostar men håller för troligt att det högre priset motiveras av bättre utsikt och luftkonditionering (att flera fönster stod öppna är en annan historia)

Den ”Handy” som hotellet så vänligt tillhandahöll visade oss den snabbaste promenadvägen till Peak Tram station. Det kostade lite över 200 HKD att köpa tur och retur + observationsplattform för oss tre. Inget att diskutera men lite trist att dom bara tog kontanter. Nu var det dimma denna dag så våra foton blev mer konstnärliga än vackra.

Nedfärd och promenad till Queens Way där vi hoppade på en spårvagn mot Causeway Bay. Spårvagn var ett bra transportmedel. Man kliver på bak och när man kliver av fram lägger man en handfull mynt i en plåtlåda, mycket praktiskt. Vi betalade 6 HKD för oss tre och föraren verkade nöjd med det.

Målet var egentligen blomfestivalen i Victoria Park men på väg dit hittade vi IKEA och beslöt oss att köpa en gossedjurspanda och äta lunch där. Lunch för tre 54 HKD!

När vi nästan hade löst entré till blomfestivalen började det åska och regna kraftigt så vi sökte skydd i en affär ett tag innan vi tog på oss våra regnkläder och började ta oss tillbaka mot hotellet. När vi kom till Star Ferry hade det slutat regna så vi tog en tur i pariserhjulet innan vi åkte över till Kowloonsidan igen. Om pariserhjulet är en turistfälla eller inte låter vi vara osagt men för hundra HKD per vuxen fick man åka tre varv.

Åter på hotellrummet började vi fundera över middagen. Jag hade bläddrat i room service menyn och sett att det fanns Wagyuburgare. Nere i lobbyn gick vi runt till dom olika restaurangerna och kollade med ingen ville kännas vid en sådan burgare så det fanns inget alternativ till att åka upp igen och beställa room service. Sonen ville dock ha en kycklingburgare med stekt ägg, bacon och ananas istället för Wagyu, vem kan säga nej till en sådan önskan? Femton minuter efter beställning rullades en färdigdukad vagn in på rummet och maten plockades fram ur ett värmeskåp under bordet. Det fanns varma handdukar, servetter och en fin blomma. Klanderfri room service förutom några småsaker som att det var Dijonsenap till burgaren och att vi inte fick en extra stol. Mineralvattnet serverades i plastflaska istället för karaff dessutom.

fter middagen badade vi tills det började regna. Efter duschning beslöt vi att gå till lobbybaren och utnyttja våra drinkkuponger. Sonen, som fortfarande var lite uppriven efter åskan, undrade om baren låg inomhus. När vi försäkrade honom om det tyckte han att ett barbesök var en bra avslutning på kvällen. Vi hade hört mycket bra om ljusshowen på öns byggnader klockan åtta på kvällarna och valde ett fönsterbord, men vi måste ha missförstått något, vi tyckte inte att showen var något speciellt alls.

På Intercontinetal får man till och med läsk i ishink. Torsdag Vaknar upp till ett regnigt Hong Kong. Vi hade tänkt oss till Ocean Park men det kändes plötsligt som en dålig idé. Vi surfade lite och beslöt oss för Zoologiska Trädgården istället. Väl nere vid Star Ferry så hade regnet avtagit så pass så vi bestämde oss för att åka till Ocean Park ändå, vilket vi inte ångrade. Buss 629 tog oss direkt från Star Ferry terminalen på ön till Ocean Parks entré för det facila priset 26.50 HKD för två vuxna och ett barn. Vi hade bestämt att fokus i denna park skulle vara på djuren och då speciellt pandorna. Mycket fin park med bra hägn för dom landlevande djuren och fina akvarium för hajar, rockor och andra fiskar.

Parken är uppdelad i två huvudområden som man tar sig mellan med en linbana eller en bergstunnelbana. I den nedre delen, där man kommer in, fanns pandor och koalas och ett stort akvarium.

Det såldes även oätlig mat (Spagetti Bolognese, kycklingklubba och varmkorv till exempel) till ett om möjligt högre pris än på Disney. I den övre delen fanns det pingviner, fjällräv, sjölejon, hajar, valross och delfiner, de sistnämnda showade på samma sätt som i Kolmården. Här fanns också åkattraktioner av varierad kvalitet. Vi provade bara en slänggunga och en bergbana denna gång.

Dagens största positiva överraskning: Det fanns ett McDonalds i den övre delen av parken! Synd att vi inte hade läst på ordentligt, då hade vi sluppit katastrofmaten i nedre delen av parken.

Frun observerade också att besökarna på parken fotograferade väldigt ofta och länge och stod i vägen för henne när hon skulle ta kort ”Det är jobbigt när alla är som jag” sa hon när hon inte kunde komma åt exakt rätt vinkel när en fjällräv skulle fotas. Åter med buss till Admirality och en promenad till Star Ferry och sen till hotellet för att bada ännu en gång i jacuzzin. Denna gång beställde vi in några drinkar och alkoholfri frozen strawberry till sonen. Lite spännande att dricka drinkar i höga glas av glas på fot i en bubbelpool med en sexåring men det gick bra det med. Vid dagens promenad var inte försäljarna av falska varor lika påträngande. Slutsatsen vi drog var att om man har kortbyxor, stor kamera och ryggsäck så ser man mer ut som en turist än om man har långbyxor och gortexjacka. Vi bestämde oss för att ge ljusshowen 20.00 en chans till, denna gång utomhus. OK, det spelades musik och man blinkade med lampor och sköt laserstrålar i takt men såååå fantastiskt är det faktiskt inte. Inte om man jämför med fyrverkerierna på Disneyparker. Där ljussätter och visar man film på slottet till musik samtidigt som det skjuts fyrverkerier som får alla svenska städers nyårsfyrverkerier att blekna.

Fredag Ett sista dopp i poolen innan vi provade frukosten på Intercontinental. Mina tre kriterier för godkänd frukost är att det går att få stekta ägg (äggröra gills inte), bacon och pannkakor (våfflor ger inte högsta betyg). Här fanns allt det. En snabb och duktigt omelettkock fixade äggen, en pannkaksmaskin! fixade pannkakor och bacon som fanns var lagom knaprigt. Ett plus var också att det var stora glas till juicen som de kom och fyllde på vid bordet flera gånger. Frun påpekade att serveringsbesticken i fruktskålarna var plastslevar från IKEA och att även juicekarafferna kom från den butiken men det störde inte mig. Det fanns naturligtvis mycket mer att välja på men totalt sett nådde man inte upp till den standard som Radisson Blu Waterfront har ändå. Frukosten är rätt dyr, den kostade mer än vår rooms servicemiddag!

Sista natten skulle vi bo på Hong Kong Skycity Marriott vid flygplatsen. Vi skulle kunna ta taxi för 250-300 HKD men det är lite roligt att prova andra sätt att resa också så vi promenerade till Star Ferry med våra trunkar på ryggen och när vi kom i land på Hong Kong ön gick vi till flygtåget på Hong Kong station. Biljetter löste vi i en automat, det skulle kosta 250 HKD för oss tre, jag matade in tre hundrasedlar och fick biljetter + 130 HKD i växel! Sonen skanderade glatt att jag hade vunnit Jackpott på V75 när han hörde mynten rassla i maskinen. Bekvämt tåg till Asia Expocenter och en kort promenad till hotellet. Jag har inte bott på Marriott så mycket men jag var nästan säker på att jag hade ett medlemsskap i deras program. Dom sökte och sökte i datorn men hittade inget. Inga problem, bara att gå med igen. Resultatet blev fritt WI-Fi och två drinkbiljetter.

Standardrum med utsikt över en parkering och terminal 2. Vi hade (o)planerat en utflykt till Big Buddha och det visade sig att hotellet hade gratis shuttle till Tung Chung där en av stationerna för kabinbanan upp till statyn ligger. Väl där insåg vi att det var lång kö till att köpa dom dyra biljetterna och ännu längre kö till att komma med kabinbanan. Så vi strök helt enkelt Buddhan från programmet och tog en lunch i shoppingcentret istället. Priserna i affärerna var dock rejält tilltagna (Ralph Laurens outlet var dyrare än NK) så vi hade bara ett litet lego med oss på bussen tillbaka till hotellet.

Efter lite slappande så började vi vuxna prata om middag och då utbrast sonen ”Kan vi inte beställa rumservice - snälla!”. Han börjar få krav den lille! Vi utövade föräldrarmakt och bestämde att vi skulle ta en promenad till terminal 2 och äta där. Vi hann också med gratiskaffe på Starbucks (vi hade fått kuponger när vi köpt souvenirmuggar). Tillbaka på hotellet tog vi våra gratisdrinkar innan sonen skrev ett vykort till sina morföräldrar och sen gick och la sig för sista gången i Hong Kong denna gång. Lördag Tidig väckning och sen en kort promenad till terminal. Vi kom precis innan incheckningen öppnade. Incheckningen i businessdisken var omständlig och långsam med ni fick våra boardingkort. På dessa hade damen skrivit avgångsgate 36 samt att loungen låg vid gate 40. Hon tillade också att vi inte skulle få komma in där eftersom vi var tre personer och bara hade ett guldkort. Thai-loungen visade sig dock inte vara omöjliga. Damen där förklarade också att vi inte fick komma in tre personer men sa sedan att hon gjorde ett undantag för barnet. Devisen ”Fråga snällt, kräv inte” fungerade ännu en gång!

Jag tyckte att utbudet i loungen var ok. Det fanns bland annat äggröra, kycklingkorv och dumplings. Fru och son åt mest glass.

Sen men bra prioboarding. Denna gång hade vi fått rad 30 ABC, med mig på C. Jag fick seatblock (båda mittsätena var tomma). En man från rad 32 smög fram och tillbaka och var helt klart aspirant på att tränga sig ner bredvid mig så jag blev tvungen att vidta vissa åtgärder för att försvara min seatblock. 221 passagerare på denna flight, så nästan fullt.

Rad 30 har som många vet rejält med benutrymme.

Jag hade läst om att någon som suttit på sista raden i Plus var förbluffade över att personen bakom (på rad 30) hade dragit i ryggstödet framför när han eller hon skull gå upp. Hur nådde personen? Lösningen på mysteriet är att rad 30 har sina tv-skärmar nedfällda mellan sätena. I uppfällt läge blir dom ett rundningsmärke när man ska upp ur sätet och då är det lätt att stöta i ryggstödet framför.

Första serveringen var en kötträtt med potatismos och grönsaker. En av dom bättre Go-måltiderna jag ätit. Sonen vägrade dock äta blåbären på efterrätten ”Röda bär kan vara giftiga” När wi-fi väl kom igång så fungerade det faktiskt riktigt bra!

Det är märkligt att det är så få barnfilmer som har svenskt tal. Sonen är ok med engelskt tal men trivs naturligtvis ändå bättre med svenskt tal. Endast tre av tio filmer hade svenskt tal. På Rio-2 valde sonen svenska men efter någon minut klagade han på att det var något annat språk. En snabb check visade att det var danskt tal! Dubbelcheck att svenska var valt - yes. Provade att välja danska och vips så pratade figurerna svenska istället. Lite oprofessionellt kan man tycka. Trist också att flera av dom större skärmarna som ska visa karta mm inte fungerade. Andra serveringen bestod av en oätbar kycklingröra och anonym sallad. Tur vi hade hushållet med kanelklipp (nu mer platta) och Singoallakakor.

Mellan serveringarna kom det en ok smörgås! Planet landade på Arlanda lite efter tidtabell och passkontrollen gick hyfsat fort trots lång kö. Eftersom anslutningen norrut gick 6 timmar senare valde vi att gå till loungen i terminal 5 för att vila och äta lite.

Sista flygning denna gång sov vi sen tog vi bussen hem till vardagen.

Onsdag - room service på femstjärnigt hotell i Hong Kong Söndag - kokar soppa över öppen eld i trädgården Hög livskvalitet båda två! Snart blir det en tur till favoritskidorten Zermatt men till sommaren gör vi nästa Disneyresa till Kalifornien. Sen återstår bara Shanghai!

Faktarutor

:

Resa till Hong Kong med barn:

Mycket bra resmål. Det finns mycket att se både för barn och för vuxna och det är är lätt att ta sig fram med den billiga kollektivtrafiken eller med prisvärd taxi. Trots att de är mer folk än i Norrland på trottoarerna så känns det tryggt och okomplicerat att ta sig fram till fots.

Disney Hong Kong

Det finns bara en park och det är dessutom den minsta i världen. Trots detta står den sig bra och det är billigt med årskort (om SAS kommer med lika bra erbjudanden igen åker vi nog en sväng till) Bekvämt avstånd från flyget gör det lämpligt att inleda eller avsluta en Hong Kong semester i denna park. Parken är ganska ny (tio år) och har en del nytänk jämfört med andra parker. Maten är skräp! Så ta med er frukt, smörgås och vatten så slipper ni göra av med onödiga pengar och bli besvikna.

Ocean Park

En relativt stor park med både åkattraktioner och djur. Åkattraktionerna såg väldigt slitna ut medan djurhängen höll hög klass. Som svensk är det trevligt att kunna se Jättepanda. Akvarierna höll hög klass och information fanns på engelska om alla djur. Parken nås lätt med direktbuss från Star Ferry eller Admarality.

Disneyland Hotel

Ett hotell i viktoriansk stil med klassisk lyx. Fina rum, många med balkong. Subtilt Disneytema i dekorationer på rummen och en fin trädgård med labyrint. Fint poolområde, kontrollera dock om det är öppet. Man har inte samma definition på sommartemperatur här som vi använder. Finns även en pool inomhus. Maten är inte riktigt lika bra som på Inventions i Paris på motsvarande hotell där, men höll en hög klass och hade framförallt god variation med rätter från många av världens kök. Genomgående bra service och ett vänligt och uppmärksamt bemötande. Cirka tio minuters promenad från parken.

Intercontinental Hong Kong

Ligger med direkt vattenkontakt på Kowloonsidan. Traditionellt femstjärning affärshotell som levererar inom samtliga områden. Välkommnande check in, klanderfri room service, gratis mobil med fria lokal samtal och surf som man får låna under vistelsen, fint poolområde med bar med mera. Frukosten erbjöd allt som behövs och även här var servicenivån hög. Att man använde sig av IKEA bestick och tillbringare kanske känns lite konstigt för en svensk, men det kanske är det senaste i Asien?

More from BusinessClass.com