Medlemsrecension: American Airlines First Los Angeles till London Boeing 777-300ER

7. Sep 2018
by BusinessClass

Av: nissefalk   Bokade dealen till Hawaii med British Airways från Göteborg till Honolulu och valde på vägen hem att prova American Airlines i First. Jag hade ca 4 timmar i Los Angeles så provade på några olika lounger, först Qantas First som är en av mina favorit lounger , trevlig restaurang del med bra meny att beställa från och en stor bar. Härifrån gick jag vidare till One World Business loungen som också ligger i Tom Bradley Terminal på LAX, inte lika bra utbud på mat och dryck men man har en bar där man hade en trevlig IPA på kran. Någon timme innan avgång så gick jag vidare till American Airlines Flagship loungen i Terminal 4, har varit i denna lounge tidigare och den är bra, men, hade inte haft möjlighet att prova First Dining delen av loungen tidigare och den visade sig vara en riktigt trevlig lounge, ångrade lite att jag redan ätit i Qantas loungen då menyn här såg trevlig ut. Lite bilder från Flagship loungen och dess utbud.

När man flyger i First så får man då tillgång till First Dining, denna delen av lounge var väldigt lugn och här kunde man precis som i Qantas loungen beställa mat från en meny. Då jag redan ätit en burgare hos Qantas så blev den bara en soppa i denna First Dining loungen.

När jag kom till gate så hade boarding redan startat och det verkade som om priority boarding fungerade väldigt bra då jag dök upp var man redan uppe på boarding grupp 8 så promenerade direkt ombord och blev eskorterad till min plats 1J

Lite fler bilder från kabinen som har 2 rader med totalt 8 säten i First.

Så väl ombord så fick man sig ett glas Champagne från William Deutz, jag är ingen expert på skumpa men den var ok, själv föredrar jag Whiskey och öl när jag flyger.... Menyn såg ut så här

Det blev en kött middag för mig med en Pepper Crusted Chateaubriand som förrätt och en Filet mignon till huvud rätt, smakade bra speciellt kött biten till huvud rätt var riktigt bra för att vara ombord på ett flyg.

Avslutningen blev en ostbricka som bara var bra, har dock smakat bättre ostar i business på andra flygbolag.

I allt en trevlig flygning med bra service och bra mat och dryck, skulle jag göra en liknande resa igen skulle jag nog välja American hellre än British Airways i First, American kändes mer modernt och hade bättre förvarings utrymmen än vad British Airways har på sin 747a som jag flög på vägen till Los Angeles, British Airways med en 787-9 kanske dock är att föredra, jag har aldrig egentligen haft en dålig upplevelse med British Airways i First, men, som sagt skulle nog välja American om det blev aktuellt igen.  

More from BusinessClass.com