Medlemsrecension: Air Canada 787-9 Dreamliner YYZ-LAX (Toronto - Los Angeles)

24. Aug 2017
by BusinessClass

Tanken var först att ni skulle få en rapport från en long haul, men vi kunde ändra till Lufthansa First så den först planerade LHR-YYZ med Air Canada fick vi stryka.

Vårt plan är på en morgonflygning. Det var väldigt stökigt på incheckningen. Vi försökte att ta det snabba alternativet med bag dropp men vi kunde inte få ut våra taggar pga. att flygbolaget satt ihop mitt för- och efternamn. När vi väl kom fram så bad tjejen om ursäkt för väntan och meddelade oss att vi hade kunnat gå till business class incheckningen på andra sidan och sluppit stå i kö. Även fast de diskarna var skyltade för andra avgångar. Men vi hade ju gott om tid. Immigration ska vi inte diskutera vilken tid det tog, speciellt eftersom man satt ihop mina namn så fick vi specialkö där med. Har inga bilder från loungen då det finns massor av filmer med den på nätet redan. Ganska tråkig och väldigt litet utbud på mat. Väl framme vid gaten gick det snabbt, priobording utan problem. Konstigt att SAS inte får det att funka. Vi flög även med Lufthansa under resan och där var det skyltar och egna köer för varje klass och gud nåde om du stod fel eller försökte tränga dig! Jag tycker dekoren är väldigt trevlig som går i olika nyanser av grått.

Här är en lite överblick över kabinen när man kommer ombord.

Min plats 2K

IFE tyckte jag var bra, bra respons och bra med mycket nya filmer och annan info.

Så här ser det ut när man kommer till sin plats. Du får vatten, täcke, kudde, brusreducerande hörlurar och små 'in ear' hörlurar som du får ta med dig hem. Eftersom det var en short haul flygning så fick vi inte någon amenity kit, tyvärr. I den lilla luckan som lurarna ligger på finns kontrollen för TV:n, USB-uttag för laddning, eluttag, hörlursuttag och förvaring för tex laddande av mobil och lite annat. Min plats var 2K men eftersom jag redan börjat rodda där så tog jag bil på den framför så ni får se den "o rörda" versionen på 1K :)

När vi stod och väntade på push back så stannade ett syskon till planet brevid så man fick en blick hur utsidan ser ut. Väldigt snyggt med de svarta detaljerna, tycker jag. Stolen tycker jag var väldigt skön, fans en del att ställa in och en massage funktion som jag tycket var så där.

Du kunde styra det mesta från displayen. Du kan mörklägga alla dina två fönster samtidigt, du kan tända och släcka läslamporna i taket, du kan kalla på service och du kan självklart justera stolen och dess lägen.

Här kan du justera mjuk/fastheten på stolen

Ännu fler inställningar

Här kan du finjustera stolens lägen om du inte gillar dom förinställda, Sit, Relax, Rest.

Här kan justera hur mycket mörkläggning du vill ha på dina fönster. Jag tycker att mörkast gav bra mörkläggning, dock tar det ju en tid att gå från ljust till mörkt och vise versa. Lite synd ibland när man vill ta en bild snabbt och måste vänta på att det blir ljust.

Men några hann jag med att fånga

De' e' bra fint!

Väldigt bra dag för att få se något

Och nu är vi över molnen Eftersom detta var en morgonflygning så fick vi meny för att bestämma oss för vad vi vill ha till frukost.

Jag tog det första alternativet med omelett och sambon pannkakorna.

Vår frukost kom i två omgångar, först det kalla och bröd. Bordet viker man ut så det blir djupare och sen går det på en skena fram och tillbaka framför TV:n som går att ställa i olika lägen.

Den varma delen av frukosten. Riktigt god omelett! Sambons hann jag inte få bild på, men den såg värre ut än vad den smakade. Den var god, såg bara för jxxxx ut när den serverades. Men den försvann ju snabbt ... Efter frukosten var det dags för lite vila, måste ju prova stolen fullt ut även om resan bara var på 5 timmar.

Jag är 193cm lång och jag nådde inte ända bak med fötterna i fullt läge. Fanns lite spelrum för fötterna om jag skulle ligga på sidan.

Stolen i nerfällt läge och bäddad. Det finns en liten läslampa som inte stör andra lika mycket som den i taket. Har man armstödet uppfällt så blir det ganska privat när du ligger ner. Bordet skjuter du högre upp under skärmen. Jag fick mig några timmars vila. Jag gillade stolen väldigt mycket.

Efter någon timme så vaknade jag och strax efter kom man förbi med en korg med lite olika godsaker. Tog lite choklad och fick en cola, sugar junky som man är :confused: Toaletten var modell större för business class, tyvärr ingen bild. Men den var rymligare än på sas men inte lika stor som på Lufthansa First. Det fans ett fönster och en trevlig fondtapet av ett träd med fåglar på ena väggen. Vi var väldigt nöjda med flygningen. Bra mjukvara och hårdvara, även när kabinen var nästan full. Får jag möjligheten att prova Air Canada igen så skulle jag inte tveka. Vi fick prova Lufthansa business class på vägen hem och jag måste säga att Air Canadas hårdvara är skönare än Lufthansas. Dock är Lufthansas mjukvara bättre, då man är mer med på banan och fyller på glaset när det börjar bli tomt och är där men inte hela tiden. Tack för mig, Hoppas detta kan ge er andra något. Tack även alla på BC som har gjort detta segement och hela resan möjlig.    

More from BusinessClass.com