Mandarin Oriental Ritz Madrid – ett tidlöst och ikonisk hotell

13. May 2020
by Dag Christian Holm

Efter den mest omfattande restaureringen i sin 110- åriga historia, kommer den ikoniska Hotel Ritz Madrid att öppnas som Mandarin Oriental Ritz Madrid i höst.

En omfattande restauration pågår för att förbättra faciliteterna, samtidigt som de behåller den ursprungliga Belle Époque- stilen i byggnaden. Hotellet har tidigare varit värd för kungligheter, politiker, företagsledare och kändisar och är en viktig del i Madrids societet. Detta kommer att bli ett av Madrids lyxigaste hotell. Hotellet erbjuder 100 rum, 53 sviter, hela fem restauranger och en wellness-avdelning.

Läget inom konsttriangeln är idealisk för både fritids- och affärsgäster, hotellet är beläget mittemot berömda Pradomuséet och är nära till Madrids finansiella och kommersiella distrikt.

Välrenommerade parisiska designers Giller & Boisser står bakom designen, och designelementen reflekterar hotellets historia och dess koppling till staden, spansk kultur och konst.

  Mandarin Oriental är känd för sina exceptionella gastronomiska erbjudanden och detta hotellet är inte ett undantag! Quique Dacosta - en av Spaniens mest hyllade kock - är ansvarig för hotellets fem restauranger. Detta inkluderar Quique Dacostas egna signatur restaurang, all-day dining restaurangen Palm Court, The Ritz Garden, cocktail baren Ritz Bar och en champagnebar.

Hotellets spa och wellness-avdelning blir en tillflyktsort för de som söker en avkopplande flykt från ett hetsigt stadsliv. Avdelningen inkluderar en swimmingpool inomhus,

”vitality pool”

,

”experience showers”,

ångbad, behandlingsrum och ett fullt utrustat gym. För den som önskar att boka ett rum hos Mandarin Oriental Ritz Madrid förväntas hotellet att öppnas under hösten 2020.

More from BusinessClass.com