Mandarin Oriental Hyde Park i London visar upp nya rum och sviter

29. Sep 2017
by BusinessClass

Londonhotellet Mandarin Oriental Hyde Park genomgår just nu en större renovering, men man har valt att hålla hotellet öppet under processen och gör därför jobbet i olika omgångar i olika delar av hotellet. Man startade för ett år sedan och avslutar renoveringen under nästa sommar. Nu har man dock precis blivit färdig med 95 nya rum och sviter, och resultatet kan beskådas här.

Förutom rummen får också hotellets entréområde, receptionen och lobbyn en uppfräschning. Man har velat göra hela intrycket ljusare i de första delar av hotellet som gästen möter. Även hotellets fasad har tvättats och renoverats en smula.

Det är inredningsarktitekten Joyce Wang som ligger bakom hur den nya stilen skulle se ut. Man har arbetat med tydliga art deco-detaljer som doftar av 20-talsdesign men även tagit hänsyn till hotellets långa historia och edwardianska arv - hotellet öppnade redan 1902.

De nya rummen är genomgående mycket ljusa och de har alla fått lite olika inredning. En del har små mysiga alkover. Väggarna är beklädda med paneler och man använder många speglar för att lysa upp de delar av rummen som annars kunde kännas mörka. Den utsikt du får från ditt rum är antingen ut mot staden och dyra stadsdelen Knightsbridge eller ner till hotellets trevliga parkliknande gröna innergård.

Sängarna har fått lyxiga sänggavlar i läder och även skrivborden har skrivyta i läder. Tjocka mattor fulländar intrycket. Garderoberna har blåsts upp till generös storlek och alla rum har dessutom utrustats med musikanläggning från engelska Bower and Wilkins, det finns Nespressomaskin och en kuddmeny, så varje gäst kan välja den kudde som man tycker passar bäst.

Sviterna har stora ingångspartier och har får du inte bara ett stort sovrum med tillhörande walk-in-closet men också ett vardagsrum med sammetsklädd soffa och bekväma fåtöljer.I taket hänger en imponerande lampa tillverkad av fint snidat ekträ. Badrummen i sviterna är av marmor och utrustade med både dusch och badkar.

Knightsbridge-sviterna har dessutom ett eget litet bibliotek med böcker från förläggaren Heywood Hill.

Nästa del av renoveringen kommer omfatta de rum som har utsikt till Hyde Park. Det kommer också två nya exklusiva penthousesviter som kommer få stora terrasser - hur det kommer se ut vet vi nästa sommar.

Se fler bilder och beställ ett rum på hotellet här

 

More from BusinessClass.com