Manchester Airport lanserar terminal för en upplevelse av ”privatjet” med reguljära flygbolag

31. Jan 2019
by BusinessClass

Manchester Airport satsar på att bli den första brittiska flygplatsen som öppnar en separat terminal som kommer kunna ge passagerare en upplevelse av ”privatjet” när de reser med reguljära flygbolag.

Flygplatsen har visat skisser på utformningen av en ny terminal som kommer kallas PremAir. Tillgång till PremAir kommer kunna köpas av passagerare oavsett vilken klass de flyger i eller till vilken destination de reser till. Priset börjar på GBP 50 (ca SEK 590). Det kommer finnas ett antal olika tjänster tillgängliga beroende personliga preferenser. Terminalen kommer vara helt separerad från de övriga tre terminal som finns idag. Intentionen är den att PremAir ska erbjuda premiumtjänster till ett brett spektrum av resenärer oavsett om de reser i arbetet, har något speciellt att fira eller helt enkelt vill förgylla resan med en liten touch av lyx.

Passagerare som använder PremAir vid avgång från Manchester Airport kommer kunna börja sin resa med stil med hjälp av ett antal olika tjänster. Bland dessa kan nämnas; personligt välkomnande, snabbare bagagehantering, en elegant lounge med gratis mat och dryck och en dedikerad säkerhetskontroll. Därefter körs de ut till det väntande flygplanet i en privat bil. Anländande passagerare kan också få tillgång till PremAir antingen som en del i sin tur- och returbokning eller som en fristående tjänst. De kommer kunna dra nytta av en dedikerad passkontroll och även kunna koppla av i PremAir-loungen under tiden som deras bagage levereras till dem. I PremAir-terminalen kommer det finnas ett antal olika ytor som speciellt utformats för olika behov, allt från den enskilda resenärer till större grupper. Den nya PremAir-terminalen är belägen en bit ifrån de övriga existerande terminalerna, med endast två minuters körtid från M56. Bevakad parkering kommer finnas för de som kommer i egen bil. Passagerarna kommer kunna dra nytta av korta gångavstånd då avståndet till flygplanet kommer vara kortare än 20 meter.

More from BusinessClass.com