Malaysia Airlines fräschar upp business class på sina A330

5. Nov 2015
by BusinessClass

Efter att ha haft en svår period förra året försöker nu Malaysia Airlines återta tappad mark på flera områden. Ett av tilltagen är att installera helt nya nerfällbara säten i business class ombord på bolagets A330-300-maskiner. De nya sätena kommer i april nästa år. Senast i september nästa år kan resande i business class uppleva de nya sätena på alla de femton A330-300-flyg som Malaysia Airlines har sin flotta, där har man bytt ut inredningen i alla flyg.

Nytt säte i business class                 Foto: Malaysia Airlines Avståndet mellan sätena är 110 centimeter, bredden lite mer än 52 centimeter och sängen blir hela 193 centimeter lång när den är helt nerfälld, det är ganska generösa mått. Det nya sätet avlöser dagens vinklade business class-säte, och den allians som bolaget är medlem av (OneWorld) har haft detta tilltag på önskelistan ett tag.

  De nya sätena betyder också att de resenärer som vill arbeta under resan får bättre arbetsförhållanden med mer plats omkring sätet. Det kommer finnas 27 säten av typen ombord, jämfört med dagens 36 säten i business class. I ekonomiklass kommer det finnas 263 säten. Konfigurationen i business class kommer vara 1-2-1 eller 1-2-2, och Malaysia Airlines skriver i ett pressmeddelande att 90% av alla säten kommer ha direkt placering vid mittgången. Dagens konfiguration är 2-2-2.

Vid varje säte finns en 16-tums pekskärm med ett underhållningssystem som kommer från Panasonic. Dessutom lovar bolaget att det kommer finnas bra förvaringsutrymmen för tidningar och handbagage, strömuttag, USB-uttag och läslampa. "Den här nya produkten gör oss mer konkurrenskraftiga, och detta är en del av vår offensiv där vi fokuserar ännu mer på våra kunders behov. Vi vill erbjuda personlig service och innovativa lösningar" avslutar Malaysia Airlines sitt pressmeddelande.

More from BusinessClass.com