Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt

10. Apr 2012
by Martin Björnström

Läge


First Class Terminal ligger intill terminal 1. Vid avfärd från Frankfurt tar din limousine eller taxi dig direkt till terminalen. Har du hyrbil sköter Lufthansa personalen återlämnandet till hyrbilsfirman. Om du kommer med anslutande flyg krävs en kort utomhuspromenad på 500 meter. Observera att du inte ska gå längs rampen som saknar trottoar utan längs marken (se bild nedan). En hiss inuti terminalen för dig från marknivå till entrén.



Eftersom terminalen är helt fristående sker säkerhetskontroll vid entrén vilket går snabbt. En assistent tar ditt pass och ser till att du blir incheckad och att transporten till planet är bokad. Om du vill ha en speciell fordonstyp är det ett bra tillfälle att säga det redan nu, till exempel en Mercedes S-klass eller Porsche Panamera, Cayenne.












Access


Lufthansas First Class lounge och Terminal är endast öppna för resande med Lufthansa First Class och för HON-Circle medlemmar. Resande med Swiss i First Class samma dag med anslutning FRA-ZRH med Lufthansa eller Swiss har även tillgång. Resande i First Class på andra bolag liksom Star Alliance guldmedlemmar har inte tillgång till dessa anläggningar.






Allmänt


Terminalen känns väldigt exklusiv och intim trots att den rymmer ett hundratal resenärer. Välplanerad belysning, snygga skinnmöbler, skiffergolv, mörkt trä, detaljer i stål och marmor. Här finns en matsal med elva bord, bar, cigarrlounge, två vilorum och några arbetsrum.



Oavsett om du vill äta, dricka, sova, duscha eller arbeta så ska denna terminal kunna ta hand om dig. Ett besök i denna lounge innebär god mat, fina drycker och en chans att ladda inför den kommande långflygningen.



Terminalen har blivit mycket populär och omskriven vilket gjort att det kan vara relativt mycket resande här. Lufthansa vill helst att resenärer med anslutande flyg håller sig till First Class Loungen men många passar på att ha en extra lång anslutningstid i Frankfurt och besökte båda två.










Mat och dryck


I matsalen hittar du stärkta linnedukar, fina bestick och färska blommor vid bordet.



Här serveras à la carte samt en exklusiv buffé med varm och kall mat på en nivå jämförbar med ett femstjärnigt hotell. Här finns ett stort urval och du kommer troligen lämna loungen både mätt och nöjd. Baren har ett brett utbud av fina viner, konjak, Champagne och Whisky.












Duschmöjligheter


Toaletterna är mycket ljusa och fräscha, här finns bra toalettprodukter.



Det finns duschrum och även möjlighet att bada badkar. Lufthansa erbjuder gula First Class ankor (det finns numera två modeller - den nya har slips) som badkompisar. En perfekt gåva till den som har små barn hemma.



Underhållning och kommunikation


Flera Bang & Olufsen TV finns spridda i loungen och det finns ett bra utbud av tidningar & magasin. Internet är gratis i denna lounge, fråga efter kod i receptionen.










Övriga faciliteter


Möjligheten att låna ett (av två) vilorum kan vara fantastiskt om man studsar runt i världen och behöver stänga ögonen en stund. Rummen är ofta lediga men säg till redan när du anländer om du vill boka ett rum, dom tilldelas enligt "först till kvarn" principen.



I rummen hittar du en bra säng med täcke, sovmask, öronpluggar och en alarmklocka. Juice och vatten finns även i rummet.



Cigarrloungen nedan har ett utbud av fina cigarrer med möjlighet att sitta avskiljt och blossa.






Limousine till flygplanet


Transport till planet sker med limousine från Terminalens nedre våning. Lufthansa har ett flertal olika fordonstyper och om du har otur kan det innebära en Mercedes Vito minibuss. Många som besöker Terminalen och som specifikt efterfrågat en Porsche Cayenne eller Mercedes S-klass har fått det dom önskar.



Om ditt plan står parkerad vid en gate lämnar bilen dig vid en hiss upp till gaten. Om planet står på plattan kör bilen dig ända till trappan. Ofta är detta synkroniserat så att resterande passagerare väntar i dom gula bussarna tills du anlänt till din flight.







More from BusinessClass.com