Lufthansa avslöjar bilder på sitt nya säte i affärsklass

28. Nov 2017
by BusinessClass

Lufthansa har publicerat två bilder på sitt nya säte i affärsklass. Sätet kommer att installeras i deras Boeing 777X (777-9) plan, som kommer sättas i trafik från och med 2020. Lufthansas resenärer kommer då kunna njuta av ännu mer avskildhet och innovativa funktioner för bästa möjliga sömn bland molnen. Lufthansa avslöjar en av sina bäst bevarade hemligheter och berättar nu om delar av konceptet för sin helt nya Business Class produkt.

De nya Business Class-stolarna har utvecklats tillsammans med Lufthansas resenärer enbart för det tyska flygbolaget. Mer än 500 gäster och passagerare har tillhandahållit djupgående stöd under utvecklingsfasen. Avskildhet och en optimering av sömnkomforten var de två viktigaste behoven för resenärer på internationella rutter – båda tillgodoses på bästa sätt med detta nya koncept.

Den förskjutna, något vinklade, konfigurationen ger direkt tillgång till gången i en alternerande 1-2-1 och 1-1-1 konfiguration med ett centralt ”tronsäte” med mer avskildhet. Beroende på personliga önskemål kan passagerarna välja mellan exempelvis stolar med skrivbord eller mer avskildhet.

Jämfört med sina föregångare har Boeing 777–9 en avsevärt bredare kabin. I den nya produkten används det här utrymmet för att öka komfortgraden för passagerarna. De nya sätena är också byggda för att ge resenärer ett ökat personligt utrymme, mer avskildhet, ett generöst förvaringsutrymme och större plana ytor. Beroende på resenärernas behov kan de välja mellan en rad tillägg utrymmesmässigt. De kan exempelvis välja att ha en extra lång säng eller en plats med dubbelt så mycket bordsutrymme. Lufthansas nya high-end Business Class erbjuder affärs- och privatresenärer en ojämförligt lyxig, hälsosam och avslappnande upplevelse. Den här nya produkten kommer också att sätta standarden ur en teknologisk synvinkel. Tack vare digitala gränssnitt kan alla funktioner i sätet och underhållningssystemet under flygningen styras med passagerarens personliga enhet. Smartphones och surfplattor kan laddas vid sätet med trådlös teknik. Och i framtiden kommer alla som vill titta på en av filmerna från det omfattande underhållningsprogrammet att kunna uppleva storfilmerna på mycket större skärmar, i full HD.

“Det nya, ultramoderna Lufthansa Business Class-konceptet skapar en ny global benchmarking. Den erbjuder våra resenärer en unik reseupplevelse. Vi har konsekvent och kontinuerligt förbättrat vårt sortiment av premiumprodukter för våra gäster och moderniserat Lufthansa. Vårt fokus är och har alltid varit på våra kunders önskemål och deras specifika behov. Vi vill ge dem den perfekta reseupplevelsen. Nya Business Class visar upp den fullständiga innovativa kapaciteten hos Lufthansa," säger Harry Hohmeister, Styrelseledamot i Deutsche Lufthansa AG. De nya stolarna är nyckeln till service- och komfortnivån i kabinen, vilka har höjts ytterligare. Konceptet har utvecklats med målet att möjliggöra för den bästa och djupaste sömnen ovan molnen. Lufthansas gäster kan inte bara se fram emot sängarna med en längd på 220 cm, utan även att sätets ryggstöd möjliggör för axlarna att sjunka in när man ligger på sidan. Detta håller ryggraden rak och gör det möjligt för alla som sover på sidan att också få en hälsosam och avslappnande sömn. Redan under nästa år kommer det att göras en del justeringar av Lufthansas existerande Business Class produkt som kommer att höja komfortnivån avsevärt. Madrasser som har utvecklats för Lufthansa kommer att tillhandahållas på långa, interkontinentala flighter från och med tidigt 2018. De kommer att säkerställa en behaglig sömn ombord på flygningarna. På begäran kommer resenärer också att kunna få en pyjamaströja, något som hittills bara har varit tillgängligt i förstaklass. Lufthansa kan också erbjuda resenärerna i Business Class nya filtar. De är fodrade, men samtidigt lätta och kommer hålla passagerarna varma om nätterna.

More from BusinessClass.com