Lev La Dolce Vita på detta fantastiska hotell

26. Aug 2016
by BusinessClass

För 60 år sedan blev den italienska förläggaren och filmproducenten Angelo Rizzoli förälskad i den lilla ön Ischia, som ligger i Neapelbukten. Han blev så betagen av platsen att han lät uppföra ett hotell i närheten av öns termalbad. Tidigare i år blev hotellet renoveret, och L’Albergo della Regina Isabella bytte också samtidigt namn på en av sina berömda restauranger. Nu heter restaurangen Dolce Vita - en hyllning till Federico Fellinis film från 1960. Filmen markerade starten på en våg av italienska filmer, och med namnet vill hotellet också markera starten på en ny era. Timingen är perfekt: Ischia har precis blivit utnämnd till "Europas bästa semesterö" ock fick också en hedrande tredjeplats i kategorin "Världens bästa semesterö" i en omröstning utförd av tidskriften Travel+Leisure. Restaurangen har inte bare bytt namn, man har också renoverat och släppt in mer ljus och luft. Möblerna och inredningen är nya, men med en tydlig hälsning till känslan och stämningen från den tid, när man levde la dolce vita längs Italiens kuster. Stolarna, dukarna, besticken och lamporna kunde lika gärna vara nyinköpta nånstans runt 1960.

Restaurangen har också fått en ny utomhusterrass, där man kan sitta och njuta den nästan magiska utsikten över bukten och vattnet. De fina keramikplattorna på marken är producerade lokalt på ön. Pasquale Palamaro heter restaurangens kock, han har tidigare fått Michelinstjärnor och är också den som håller i tyglarna på hotellets andra restaurang Indaco.

Ägaren Giancarlo Carriero har nu ägt hotellet i 30 år. När man har varit på samma hotell så länge tar man sig tid före man genomför stora förändringar, man är försiktig eftersom man har kontakt till den tid som har varit. Så därför kanske man har valt att förändra - men förändra bakåt i tiden. Och det är det som är det unika med det här hotellet: här bevarar man banden till historien och tar sig tid att reflektera.

Om du vill testa ett par nätter på detta trevliga hotell, kan du hitta bra erbjudanden i vår hotellsektion. Ett dubbelrum med frukost kan fås från omkring 1200:- under hösten.

More from BusinessClass.com