Kulinariska läckerheter från St. Moritz för passagerare ombord SWISS

18. Dec 2019
by BusinessClass

Under en tremånaders period kommer passagerare ombord SWISS erbjudas ett urval kulinariska specialiteter från exklusiva restauranger i första- och affärsklass.

Sista kapitlet i serveringskonceptet “SWISS Taste of Switzerland” har fokus på Canton Grisons i sydöstra Schweiz från och med den fjärde december och till mars nästa år. Rätterna serveras ombord långlinjer för resenärer i första- och affärsklass ut från Schweiz. Rätterna har skapats av Frank Schuster, chefskock på Lej da Sta och el paradiso Mountain Club nära St Mortiz. Tillsammans med sitt köksteam har Frank Schuster tagit fram säsongsbetonade rätter som omfattar rustika klassiker till det exklusiva ackompanjerat av sötsaker och bakelser från kökets eget bageri.

“Meat Love” köttfärslimpa i SWISS First

Under vintersäsongen så kan de som reser i förstaklass med SWISS välja från ett urval rätter från el paradiso Mountain Club. Restaurangen är belägen på 2181 meters höjd och strax ovanför St Moritz. Frank Schuster har skapat läckerheter som en allegra-poke bowl med korn och laxöring och en senapsdressing med fikon till förrätt. Till huvudrätt bjuds bland annat husets specialitet: den legendariska köttfärslimpan ”Meat Love” med murkelsås. Som avslutning el paradisos millefeuille, tusenbladskaka, skikt av smördeg med vaniljkräm.

Bräserad biff i rödvinssås i SWISS Business

Resenärer på långlinjer i affärsklass kan avnjuta läckerheter från restaurangen Lej da Staz, även den helt nära St Moritz vide den idylliska Stazsjön. Förrätt på rökt röding med kornsallad; huvudrätten är bräserad biff i rödvinssås serverad med polenta med ost från alperna. Bland desserterna finner vi en vintrig och söt mascarpone med kastanjmousse på en annan med vit choklad och päronskivor.

Regionala viner och ostar

För att ytterligare förstärka den kulinariska upplevelsen av Canton Grisons erbjuds även ett urval viner och ostar från kantonen för att ge en genuin lokal prägel. I första- och affärsklass serveras en Ftan, ekologisk bergsost, och en Engadin Forte. I förstaklass erbjuds en chardonnay från 2018 från vingården Davaz och en Trocla Nera Pinot Noir från 2017 från Obrecht. I affärsklass utökas vinlistan med en 2018 Pinot Noir Spätlese Barrique från Von Salis i Malans och en Rielsing Silvaner 2018 från Hermann.

More from BusinessClass.com