Kuba säger "välkommen" till första amerikanska hotellkedjan på över 50 år

1. Jul 2016
by BusinessClass

Amerikanska hotellgiganten Starwood Hotels & Resorts har precis uppnått att bli första amerikanska hotellkedjan på Kuba sedan revolutionen för över ett halvt århundrade sedan. I tisdags övertog man ledningen av hotellet Gaviota 5th Avenue Hotel (som ägs av den kubanska militären) i Havanna, och hotellet marknadsförs nu med namnet "Four Points by Sheraton Havana". Embargot mot Kuba existerar fortfarande som en effekt av den revolution Fidel Castro ledde, och som till slut gjorde att den proamerikanska regeringen störtades 1959. Under president Obama har man lättat en del på restriktionerna, och Obamas besök på Kuba i mars var en viktig milstolpe för förbättringen av relationerna mellan de två länderna. När Starwood nu kan ta över ledningen av ett hotell i centrala Havanna är det ett historiskt ögonblick.

Four Points by Sheraton Havana ligger vid Quinta Avenida i området Miramar, som har en hel del paradvillor, breda avenyer och fantastisk arkitektur att bjuda på - även om en del av husen kunde behöva lite målarfärg. Hotellet har 186 rum, två restauranger och en lobbybar. Dessutom finns en pool, fitness, spamöjligheter och en del konferansfaciliteter. Starwood har berättat, att man gradvis kommer uppdatera och förbättra hotellet, men utan att stänga under tiden.

"Att kunna öppna det här hotellet i vårt eget namn är ett historiskt ögonblick inte bara för varumärket Four Points, men för hela vår kedja" säger Brian McGuinnes, som är en av Storwoods högsta chefer. "Det här hotellet är det perfekta valet för alla dom, som vill njuta av Havannas spännande historia, arkitekturen och kulturen på Kuba".

Starwood tar snart över ännu ett hotell i Havanna. det handlar om Gran Caribe Inglaterra Hotel, som ägs av kubanska staten. Det är ett av stadens äldsta hotell - det öppnade 1875 - och hotellet och de 83 rummen renoveras just nu, för att öppna den 31 augusti. När man öppnar, kommer man vara en del av The Starwood Luxury Collection. Kubas turistindustri blomstrar sedan ett par år, och 2016 kommer inte bli ett undantag. Från januari till april i år besöktes landet av 1,5 miljoner turister, och det är en ökning med 13,5% jämfört med samma period förra året. Alla experter tror på att ökningen fortsätter de närmaste åren, i takt med att hotellkapaciteten ökar, restriktionerna lättas och förhållandet till USA förbättras. Känner du till något bra hotell på Kuba? Del din kunnskap med andra medlemmar och skriv en kommentar under.

Kolla også utvalget av hotell på Kuba på vår egen hotellsökning här! Alltid garanterad lägste priser...  

More from BusinessClass.com