Kozmo Hotel Budapest - en ny tolkning av klassisk lyx

9. Jun 2020
by Dag Christian Holm

I höst öppnar Budapests nya lyxiga hotell, Kozmo Hotel Budapest. BusinessClass har tagit en närmare titt på vad detta exklusiva hotell kommer att erbjuda.

Hotellet huserar i en vacker emblematiskt byggnad, och ligger i ett stillsamt område nära Budapests Grand Boulevard. Läget är idealiskt för gäster som önskar lugn och närhet till sevärdheter, bland annat ligger Stora Synagogan och den berömda Stora Saluhallen inom ett kort gångavstånd.

Hotellet erbjuder 64 eleganta rum, en bistro – där det lokala köket kombineras med den gastronomiska världen -, bar, lounge samt en spa- och wellness-avdelning.

Kozmo Hotel Budapest skiljer sig ifrån konkurrenter genom sin tolkning av klassisk lyx, där en stor vikt läggs på att skapa oförglömliga upplevelser för sina gäster. En del i konceptet är att erbjuda en rad av olika fem-stjärniga service – såsom 24/7 rumservice och full-service spa - till gäster, samt självaste inredningen där man varsamt kombinerar historiska element med modern och klassisk design.

Hotellet har sex olika rumskategorier, från standardrum till en presidentsvit – som med sina 190 m2 storlek blir en av Budapests största. Byggnadens ursprungliga unika karaktär utnyttjas för att erbjuda gäster en hög taknivå och lyfta upp historiska detaljer såsom ramar och krönlister, vilket skapar en gemytlig hemkänsla för gäster.

Hotellets bistro gör en omtolkning av det ungerska gastronomiska köket, där menyn består av traditionella rätter som blandas med det bästa ifrån det internationella köket. Här ligger fokus på att erbjuda måltider med färska produkter av hög kvalitet samt ”live cooking” inför gäster.

Kozmo Hotel Budapest är medlem i den exklusiva skara av lyxhotell i ”The Leading Hotels of the World”. För den som är intresserad av en vistelse är öppningsdatumet satt till den 1 September 2020.

More from BusinessClass.com