KLMs egen stjärnkock skapar menyn för World Business Class

6. Jun 2019
by BusinessClass

Från och med januari 2020 kommer KLM Royal Dutch Airlines att servera passagerare i World Business Class en rätt skapad av  Folkert Stikvoort, tillika kapten vid KLM. Han är vinnaren i tävlingen KLM Cooking Contest. Juryn bestod av sex medlemmar ledd av kocken Jonnie Boer med tre stjärnor i Guide Michelin.

De tävlande ombads att komma med ett pastaprecept med fisk. Maträtten skulle ha råvaror med ett hållbarhetsperspektiv. Rätterna bedömdes utifrån smak, presentation, användandet av råvaror (helst från nederländska åkrar) och lämpligheten att serveras ombord. Folkert vann med sin rätt på ravioli med skaldjur i en sås av Noilly Prat och ängssyra. Jonnie Boer noterade att rätten var "väldigt välsmakande". Åtta finalister tävlade i den tredje utgåvan av KLM Cooking Contest. Folkert Stikvoorts vinnande rätt serveras till passagerare i World Business Class från och med januari 2020, troligen under en period av tre månader.

Panelen bestod av Roel Verwiel, panelchef och ordförande för KLM Foodies; Jonnie Boer, kock på Librije; Bart van Olphen, matboksförfattare och grundare av varumärket Fishtales (för hållbart fiske); och Miriam Kartman, vice VD för KLM Inflight Services.

More from BusinessClass.com