KLM och NextJet fördjupar sitt samarbete – förenklar flygningar till och från åtta städer i Sverige

16. Mar 2017
by BusinessClass

I dag lanserar KLM och NextJet ett samarbete för att erbjuda ett bredare utbud av resor på en och samma biljett redan från och med den 26 mars. 

Samarbetet, ett sk. Codeshare, innebär bland annat att KLMs resenärer enkelt kommer kunna flyga med Nextjet till och från åtta mindre svenska städer, via Arlanda och Landvetter, med samma biljett och incheckning.

- Med vårt nya codeshare-samarbete kan vi erbjuda än fler möjligheter för våra svenska resenärer att resa direkt från sina lokala flygplatser till hela KLM:s världsomspännande linjenät. Tillsammans med vår ökade kapacitet till och från Stockholm, Göteborg och Linköping utgör detta en rejäl satsning på Sverige säger Paul Terstegge, General Managager North Europe, KLM. De åtta svenska städerna som samarbetet omfattar är: Arvidsjaur, Jönköping, Karlstad, Kramfors-Sollefteå, Lycksele, Örnsköldsvik, Sundsvall – Härnöshamn och Vilhelmina. Förutom åtta städer i Sverige involverar samarbetet Karleby/Jakobstad (Finland) och Mariehamn (Åland). - Vi är glada över att kunna fördjupa vårt samarbete med KLM, ett flygbolag med lång tradition av resor till och från Skandinavien och Finland. Med vårt fördjupade samarbete kommer vi kunna erbjuda våra fantastiska destinationer till ännu fler resenärer genom ett smidigt resande via Amsterdam säger Magnus Ivarsson, VD Nextjet, i ett pressmeddelande.

More from BusinessClass.com