KLM Lanserar ny måltidsservice i affärsklass på linjer med Cityhopper

6. Nov 2018
by Dag Christian Holm

Mer personliga element har lagts till den nya måltidslådan. Exempelvis serveras müsli och sylt nu separat till yoghurt och dressing och nötter separat till salladerna, så att passagerarna själva kan bestämma hur de vill sätta samman sina måltider.

Hållbara produkter

Fram till lunch får passagerarna en låda serverad med en frukost innehållandes färsk frukt och kallskuret bestående av ost och kött med ett varmt bröd. Under resten av dagen innehåller EBC-lådan (Europe Business Class) en sallad och en sidorätt, det kan vara en skiva äppelpaj. Alla produkter kommer i möjligaste mån från lokala leverantörer och är hållbara. Köttet och äggen är märkta med "Beter Leven" -certifiering och alla produkter som innehåller fisk är MSC-märkta. Kartongen som används för lådorna är återvinningsbar.

Urval och möjlighet att styra över måltiden på sex linjer

På de sex längsta linjerna (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split och Valencia) kan resenärer i affärsklass själva bestämma över när de vill ha sin måltid. På så vis kan KLM Cityhopper bättre uppfylla resenärernas behov. I tillägg till måltidslådan kan de som vill även få en andra servering: en holländsk krokett eller en bakelse med spenat och fetaost.

Lyxig utformning och ett mer raffinerat format

Inte bara har innehållet och utseendet på måltiderna blivit uppfräschat, även formatet har också anpassats vilket ger exempelvis mer utrymme för något att dricka. Den lyxiga lådan är bättre anpassad till serveringsbordet ombord Embraer planen. Detta är en viktig aspekt då KLM Cityhoppers flotta nu består uteslutande av maskiner levererade av Embraer. Med 49 Embraer E-Jets, 32 E190s och 17 E175s,så har KLM Cityhopper nu den största E-Jet-flottan i Europa.

More from BusinessClass.com