Klassiska hotellet Pulitzer i Amsterdam öppnar igen nästa år

18. Nov 2015
by BusinessClass

Nyrenoverade hotellet Pulitzer öppnar en del av sina rum i februari nästa år. Hotellet ligger i hjärtat av kanalområdet i Amsterdam och har rum utspridda i 25 originala kanalhus med små trädgårdar och bakgårdar mellan husen. Alla rum är planerade att vara renoverade senare under 2016.

Foto: Hotel Pulitzer En del av husen är 400 år gamla och området återfinns på UNESCOs världsarvslista. Renoveringen utförs med respekt för det historiska arvet - men med moderna ingredienser, berättar hotellet i ett pressmeddelande. Hotellets kreative chef heter Jacu Strauss, och han säger: "Amsterdam är en ytterst sofistikerad stad, och jag har verkligen älskat att dyka ner i stämningen och känna vibrationerna för att få inspiration till de visioner vi har haft med projektet. Varje kanalhus har sin egen historia att berätta, och jag är stolt men också ödmjuk inför att vara med till att blåsa nytt liv i husen. Hotellet kommer vara den perfekta utgångspunkten för att gå på äventyr i den holländska huvudstaden."

Foto: Hotel Pulitzer Det är i februari intresserade besökare kan titta forbi för första gången. Då kommer en hel del att vara klart: Pulitzer’s Bar, nya restaurangen Jansz, en hel mötes- och konferensrum och inte minst 80 nya hotellrum ut till Keizersgrachtkanal-sidan av hotellet. Rummen och sviterna kommer vara utrustade med bland annat bjälkar i taket och öppna spisar, klassiska möbler och en del moderna element från huvudsakligen holländska designers. Vid öppningen i februari visar hotellet också fram fyra speciella sviter med vart sitt tema: antiksamlarsviten, boksamlarsviten, musiksviten och konstsamlarsviten.

Foto: Hotel Pulitzer Andra etappen av renoveringen startar man på senare i februari, och meningen är att kunna öppna hela hotellet under hösten. När allt är färdigt kommer hotellet ha 225 rum och sviter med priser från 3100 SEK.

Foto: Hotel Pulitzer Hotellets direktör Alexander van Gastel: "Hotellets framtid ligger i det förflutna, därför ska vi respektera vår historia men inte glömma bort att fira nutiden. Hotellet är en modern labyrint full av hemligheter och överraskningar, det är det som gör hotellet så unikt. Vi ser fram till att kunna visa det nya hotell både för gäster som har bott hos oss tidigare och för nya besökande".

 

Foto: Hotel Pulitzer

More from BusinessClass.com