Kempinski öppnar nytt lyxhotell i Riga

28. Sep 2017
by Dag Christian Holm

Grand Hotel Kempinski Riga heter kedjans första hotell i den lettiska huvudstaden. När man öppnar i oktober betyder det att stadens andra femstjärniga hotell får hårdare konkurrens om kunderna.

Läget är så centralt som det kan vara med stadens opera på ena sidan av hotellet och delar av Rigas äldsta stadsdelar på den andra. Hotellet får två restauranger, hela sex barer och ett fint spa. Från början låg här hotellet Roma. Det öppnade under senare delen av 1800-talet men förstördes under andra världskiget. När man öppnade igen efter kriget bytte man namn till Hotel Riga och hotellet blev berömt för sin bar - det var bland annat här Sovjetunionens första cocktail serverades.

Hotellet erbjuder genomgående ganska stora rum: från de 37 m2 som de "vanliga" rummen är och upp till hela 278 m2 om du beställer en natt i Presidentsviten. Stilen kan väl bäst beskrivas som "modern hotellyx i den internationella stilen" med behagliga möbler, diskreta färgval, konst på väggarna som inte sticker ut och polerade marmorgolv på badrummen. Alla 141 rum och sviter har lite olik och unik inredning, men genomgående är det ljust och luftigt, och från många rum kan du se delar av Rigas mest kända hus, minnesmärken och sevärdheter som frihetsmonumentet, operan och delar av Pilsetaskanalerna.

Restaurangen Amber serverar både frukost, lunch och middag, det finns en lounge i lobbyn där du kan dricka eftermiddagste eller kanske en öl, om det är en cocktail eller ett glas champagne du vill ha styr du stegen till The Grand Bar och så goda nyheter för alla cigarrälskare och pipentusiaster: man kommer ha en cigarrlounge.

På hotellets översta våning ligger Stage 22, en trevlig restaurang och bar med både mat och dryck och inte minst fin utsikt över Rigas takåsar. Man utlovar goda drinkar och speciellt utvald musik. Om du ska hålla fest kan du hyra The Grand Ballroom. Här kan 300 personer samlas men det finns också lite mindre lokaler om du ska avhålla ett möte, en mindre konferens eller liknande.

Nere i källaren ligger hotellets spaavdelning, 1 300 m2 spa och wellness med olika behandlingsrum, en VIP-spasvit du kan boka som heter "Pirts Suite" och så finns också möjlighet att beställa behandlingar med lera  - och variationer av bastu med olika temperaturer. Träna kan man också, men många kommer nog välja att bara slå sig ned vid poolen och slappna av.

Om du ska bo en eller flera nätter i Riga, se vårt urval av hotell här

More from BusinessClass.com