Jorden runt med Four Seasons

9. May 2016
by BusinessClass

Har du någonsin dagdrömt om att flyga runt i ett privatjet, njuta av livets goda på spännande destinationer och bo på några av världens bästa hotell? Nu kan drömmen förverkligas, när Four Seasons erbjuder ett nytt koncept där du flyger i ditt eget Four Seasons-flyg med all tänkbar komfort ombord från den ena staden till nästa - och bara bor på Four Seasons-hotell var du än landar. Prislappen ligger på ungefär 1,5 miljoner kronor, men så kan du också välja på tre olika rutter: Culinary Discoveries, International Intrigue och Extraordinary Adventures. Låt oss titta på vad resorna innehåller: Culinary Discoveries är en tre veckor global expedition som har utvecklats tillsammans med en av världens mest berömda restauranger och kockar: Nomas grundläggare René Redzepi. Här åker du på en extraordinär resa där du upplever folk, platser och kulinariska äventyr i världsklass. Resan bjuder på matinspiration, smaker och kultur vid grytorna och runt bordet i Asien och Europa. Du besöker Seoul, Tokyo, Hong Kong, Chiang Mai, Mumbai, Florens, Lissabon, Köpenhamn och Paris. "Som resande på detta äventyr kommer du upptäcka de städer och kulturer som har format världens stora köks smaker och dofter" som Four Seanons uttrycker det.

"Jag har alltid älskat att resa, att utforska världens olika ingredienser, smaker och kökskulturer" säger René Redzepi från Michelinrestaurangen Noma. "Vi har arbetat intensivt med att tillrättalägga ett program där gästen upplever helt unika restauranger och matupplevelser - och får en resa han eller hon aldrig glömmer". Förutom restaurangbesöken besöker man under resan en hel del marknader, producenter av mat och dryck och annat från den gastronomiska stjärnhimlen - och när man mätt och belåten vill hem till hotellet, ja så är det som sagt på en lyxigt Four Seasons-hotell man övernattar.

Resan "Global Getaway" är lite mer inriktat på upplevelser utan kniv och gaffel. Här får man lite mer action och spektakulära minnen från Singapore, Koh Samui, Dubai, Budapest, Nice, Lissabon, Nevis, Bogota og Miami. Programmet är langt och innehållsrikt men några eksempel är kamelridning, besök i olika naturreservat, man får ratta en Ferrari på en F1-bana...och mycket mer.

Den tredje möjligheten är att hoppa på "International Intrigue" med stopp i Seattle, Kyoto, Beijing, Maldiverna, Serengeti, Budapest, St. Petersburg, Marrakech och Boston på de 24 dagar resan varar. På listan över saker man upplever finns bland annat en privat visning av ett unikt ölbryggeri i Seattle, en exklusiv visning i det allra mest heliga i templet Kokedera i Kyoto, privat middag på kinesiska muren, nattsnorkling på Maldiverna, sköldpaddsafari och mycket mer.

"Det här är erbjudanden för dom som vill ha allt men lite till" säger Elizabeth Pizzinato som är en av hotellkedjans toppchefer.

Här är ett av de flygplan du kan resa i: en unik Boeing 757 ur Four Seasons Private Jet-flotta med 52 säten ombord. Vi här på redaktionen ska nog fråga om lite högre lön innan vi bokar en av resorna, men visst låter det fantastiskt? Om du hade tillräckligt med pengar, skulle du kunna överväga en sådan här resa, eller finns det andra resor i det översta lyxsegmentet som skulle fresta?

More from BusinessClass.com