JAL lanserar nytt urval av champagne, viner och sake i första- och affärsklass

15. Mar 2019
by BusinessClass

Japan Airlines lanserar ny champagne, nya viner och ett urval japansk sake som kommer serveras på deras internationella flygningar. Med början i mars 2019 kommer flygbolaget servera en sällsynt årgångschampagne, Salon 2007, och en ett vin från Bordeaux,  Chateau Lagrange. JAL kommer även erbjuda ett brett urval av japansk sake, allt från ovanliga märken till nyare för att ge en unik måltidsupplevelse ombord som kommer överträffa passagerarnas förväntningar.

Salon 2007 – förstaklass internationella flygningar

JAL är känt för att vara det enda flygbolaget som serverar Salon ombord sina flygninar sedan 2007. Eftersom produktionen av Salon är begränsad så är märket känt för att vara svårtillgängligt. JALs resenärer erbjuds att njuta av Salon, representerad med varumärket ”S”, i förstaklasskabinen.

Period: från och med 1:a mars 2019 Kabinklass: förstaklass Rutter: Från Tokyo (Narita) till New York, Chicago och Los Angeles Från Tokyo (Haneda) till New York, San Francisco, Paris och London

Om Salon

Salon grundades i början av 1900-talet i Le Mesnil-sur-Ogel i Champagne. Märket är känt att upphöra med produktionen när druvorna inte är i tillräckligt gott skick, vilket gör detta till en sällsynthet på champagnemarknaden. Tappningen från 2007 har färska citrusfrukter med starka nyanser av mineraler, som vitpeppar och lime.

Chateau Lagrange 2013 – förstaklass internationella flygningar

JAL kommer att servera Chateau Lagrange, ett vin som en gång var nedgånget, men gjorde en anmärkningsvärd come-back under sponsring av Suntory och i samarbetet vid University of Bordeaux. Kenishi Ohashi och Motohito Okoshi, JALs vinrådgivare, har valt ut vinet med avseende på dess kvalitet och smak.

Period: från och med 1:a mars 2019 Kabinklass: förstaklass Rutter: Tokyo (Narita) till New York, Chicago och Los Angeles Tokyo (Haneda) till New York, San Francisco, Paris och London

* Chateau Lagrange 2011 serveras under september och oktober 2019

* Från och med 1:a mars till New York, London och Paris, och från och med den 20:e på andra sträckor

Chateau Legrange 2013, egenskaper

Ett mustigt vin som är välbalanserat och har en jämn smak. Det produceras i  Saint Julien.  

More from BusinessClass.com