Italiensk mästerkock gästspelar på lyxresort på Maldiverna

9. Jan 2017
by BusinessClass

Varmt och klart ljusblått vatten, paradisiska strander och avslappning under en palm är väl det man mest förknippar med Maldiverna. Men det finns mycket mer att uppleva, och om du reser till Maldiverna i mars kan du dessutom uppleva en italiensk mästerkock med en Michelinstjärna med i resväskan. Du skal beställa ett rum (och vilket rum!) på 5-stjärniga resorthotellet Coco Bodu Hithi i perioden från den 18 mars och två veckor framåt: det är under de två veckorna kocken Carmelo Greco gästspelar på hotellet.

Carmelo Greco

Foto: Ristorante Carmelo Greco

Carmelo Greco är inhyrd för att ge gästerna en "unik italiensk matupplevelse" och som gäst kan man också vara med på de matlagningskurser hotellet arrangerar med honom i perioden. Herr Greco föddes på Sicilien men växte upp i Piemonte i Norditalien. Han startade sin karriär på den legendariska restaurangen Da Guido i Serralunga d ´Alba i området mellan Milano ovh Savona. Här var han elev och senare kock tillsammans med mästerkocken Lidia Vanzino Alciati. Många av de signaturrätter Carmelo Greco arbetar med nu kommer från den här perioden i hans liv.

Resortet Coco Bodu Hithi

Foto: Coco Bodu Hithi

När Carmelo var 20 år gammal flyttade han till Tyskland och öppnade Osteria Enoteca i Frankfurt tillsammans med en partner. Restaurangen blev snabbt mycket känd och ofta omtalad som "Tysklands bästa italienska restaurang" och 1996 fick restaurangen sin första Michelinstjärna

I november 2010 öopnade han sin första egna restaurang, också den i Frankfurt. Ristorante Carmelo Greco heter den och på menyn hittar man endast klassiska italienska rätter men det är inte samma meny varje dag och Carmelo förklarar varför: "vi arbetar bara med råvaror av högsta kvalitet. Om vi inte kan få tag på en råvara i den kvalitet vi önskar går vi inte på kompromiss och så finns den rätten inte på menyn den dagen - så enkelt är det".

Några rätter man dock ofta kan beställa hos Carmelo är Filetto Rossini (Tournedos Rossini på svenska), Tortelli Carbonara (Tortelli är i princip samma sak som tortellini, bara större) och Vitello Tonnato - tunna skivor kalv med en krämig sås med smak av tonfisk. Vi gissar på att de här rätterna följer med till Maldiverna. Smaklig måltid!

Se flera bilder från Coco Bodu Hithi och beställ din vistelse här

 

More from BusinessClass.com