Invigning av SAS nya fast track på Arlanda terminal 4

1. Sep 2014
by Jacob

Idag var det premiär för en efterlängtad nyhet på Arlanda då SAS för första gången öppnade en fast track-kanal genom säkerhetskontrollen vid inrikesterminalen terminal 4. Den separata säkerhetskontrollen är tillgänglig för passagerare som reser i SAS Plus eller har ett SAS EuroBonuskort på guld- eller diamantnivå. 

Invigningen firades ordentligt på Arlanda med tårta i inrikesloungen under eftermiddagen och med ansvariga från SAS på plats på flera inrikesflygplatser på morgonen för att informera om nyheten. Vi passade själva på att testa den nya passagen strax efter klockan 14 och det var helt tomt på passagerare, en stor skillnad jämfört med den ordinarie kontrollen där kön sträckte sig nedför trappan.

Kaffe och tårta i inrikesloungen

Fast track - snabbast vägen till gaten - Det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda Fast Track till våra resenärer som reser inrikes från terminal 4 på Arlanda. Vi vet att våra kunder uppskattar tidsbesparande tjänster och det har funnits en stark efterfrågan på en Fast Track från våra frekventa resenärer. Med gott samarbete och god hjälp från Swedavia har vi nu fått den på plats, säger Snorre Andresen, Produktchef på SAS. Fast track-kanalen är belägen mellan terminal 4 och SkyCity och är alltså inte sammankopplad med den ordinarie säkerhetskontrollen som ligger efter de stora trapporna från avgångshallen och incheckningsdiskarna. Kommer man med exempelvis buss eller taxi till terminal 4 går man istället direkt till höger efter dörrarna, uppför rullbandet mot SkyCity och finner sedan säkerhetskontrollen runt hörnet. Säkerhetskontrollen ligger också perfekt placerad om man kommer med utrikes anslutningsflyg från terminal 5.

SAS incheckningsområde i terminal 4

Till höger mot Skycity när incheckningen är klar

Uppför rulltrappan mot Skycity

Och sedan direkt till höger I Sverige finns nu SAS Fast Track på två flygplatser för både inrikes- och utrikespassagerare, på Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Dessutom finns Fast Track i Köpenhamn i Danmark samt i Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger i Norge.

More from BusinessClass.com