The Thief Hotell Oslo – En recension

2. Oct 2020
by Jason

Introduktion

Sedan hotellet öppnades 2013 har vi besökt hotellets restauranger, takterrass bar och till och med varit här för affärsfrukostar. Nu var det äntligen dags att faktiskt stanna och granska detta hyllade, stilfulla boutiquehotell i Oslo, Norge. The Thief hävdar djärvt att dem stjäl gästerna bort från den dagliga vardagen och vi var angelägna att se om detta verkligen stämde. Men även för att upptäcka vad som har gjort The Thief till ett av de mest prisbelönta hotellen, inte bara i Norge, utan i hela Skandinavien. Efter vår vistelse så kan vi verkligen bekräfta dess värdsliga känsla, och vi är uppriktigt glada för att ha upptäckt att Oslo äntligen kan erbjuda ett lyxigt designhotell.

Plats 9/10

Tjuvholmen, som har de bästa hamnvyerna i huvudstaden, är en idealisk plats. Platsen, som en gång i tiden var ett gömställe för tjuvar, pirater och brottslingar, är en liten ö belägen cirka 10 minuters promenad från Oslo centrum. Och enbart några minuters promenad från Aker Brygge, med sina populära restauranger och barer. The Thief ligger i öns centrum, och som sådan är utsikten ifrån hotellet inte lika bra. Bortsett från hotellets populära takterrass, där du får en fantastisk utsikt över Oslo stad. Men The Thief drar nytta av en plats bland en myriad av konstgallerier. Deras närmaste granne är Renzo Pianos Astrup Fearnley Museum, vilket kanske är det mest inflytelserika museet i Oslo för modern konst. Där en vistelse hos The Thief ger gästerna fri entré. Om du är på humöret så finns det till och med en strand i närheten, ett dopp i fjorden rekommenderas starkt för de mer äventyrliga. Härifrån är du också ganska nära museum båtarna som tar dig ut till den vackra halvön Bygdøy, där du kan se de berömda vikingafartygen, segelflottan Kon-Tiki gjord av Thor Heyerdahl eller Norsk Folkemuseum, som tar dig tillbaka i tiden till de gamla norska bosättningar. The Thief ligger cirka 15 minuters promenad från Nasjonalteatret, den närmaste järnvägsstationen till flygplatsen.

Rum 9/10

Vi bestämde oss för att gå hela vägen för denna vistelse och valde en one bedroom suite, även om det finns ännu större sviter. I allmänhet är rummen på The Thief tämligen rymliga och börjar på 24 kvadratmeter. En fin touch är att de alla har antingen en eller två balkonger. Vår svit var hela 63 kvadratmeter stor, vilket motsvarar två superior rum. Vi njöt av sviten med det separata vardagsrummet, ett skafferi och den andra balkongen, vilket hade fin utsikt över Riva-båtarna nedanför.

Du kan också få en något mindre, men liknande layout med juniorsviten, som är cirka 43 kvadratmeter. Om du är ute efter denna mindre storlek, skulle vi välja "The Apparatjik Suite", designad av konstnären Magne Furuholmen, även känd som Norges legendariska popgrupp A-ha´s kompositör och keyboardspelare.

Alla rum och sviter har samma design. De är smakfullt dekorerade med massiva trägolv, mjuka och puffiga gardiner och en övergripande elegant och sexig färgpalett med inslag av grått, blått och rött. Trots att hotellet öppnades 2013, så känns interiören modern. Badrum i vitt marmor med badkar och separat regndusch. Inget badkar i de första rumskategorierna, dock. Det finns många detaljer att nämna från rummet, men vi njöt särskilt av de bekväma ulltofflorna, toalettartiklarna från Babor och den extremt bekväma sängen. Och vi njöt verkligen av den coola atmosfären i vardagsrummet. En fantastisk detalj är att varje rum på hotellet erbjuder originalkonstverk. Vi gillade också de tekniska funktionaliteterna, såsom en 42-tums tv som dyker upp framför sängen med en knapptryckning. Men denna funktion är endast för enrumssviterna och uppåt. Efter att ha njutit av en trevlig middag på takrestaurangen njöt vi av Henriot-champagne från den välfyllda minibaren och lyssnade på musik i vardagsrummet från Geneva ljudsystem.

Service och faciliteter 8/10

Detta är Norge och standarden på service är kanske inte förfinade som i andra stora huvudstäder i världen. Det finns ingen som visar dig till ditt rum eller bär ditt bagage. Men vi blev varmt välkomna i receptionen. Conciergen är alltid redo att hjälpa dig med en solid kunskap om vad du kan göra i staden och runtomkring den. Oslo har ett internationellt hyllat operahus, där du kan basta direkt på fjorden och även kanske ta ett snabbt dopp i havet. Eller zipline från det världsberömda skidhoppet i Holmenkollen. Om du vill lägga mer tid på aktiviteter kan du faktiskt åka skidor i stora och omväxlande skidbackar endast 20 minuters bilresa från hotellet. Servicen vid frukosten var mycket trevlig och den beställda omeletten anlände till vårt bord inom några minuter. Om du kommer ikapp med Guest Relations Manager Dominic Gorham, får du en känsla av de härliga vibbarna och värmen på platsen. Vi frågade Dom om konstverket på hotellet, och han tillbringade en halvtimme med att visa oss och diskutera de magnifika konstverken. Barnvakt, limousineservice, hundvandrare och personliga shoppare finns på begäran. Hotellet erbjuder dessutom rumsservice dygnet runt.

The Thief´s spa är definitivt värt att nämna med sin bekväma, tysta atmosfär. Det svagt upplysta poolrummet har stjärnor som blinkar ovanför dig och utsikt över fjorden. Det finns två stora romerska bad, en bastu och flera varma och kalla regnduschar. Det finns också ett gym, utrustad med den senaste från Technogym. Du kan få en personlig tränare och olika behandlingar.

Stil 9/10

Stilen i hela hotellet matchar fint med vad du får i rummen och sviterna. Från det ögonblicket du anländer, får du nästan en nattklubbskänsla från hotellet. Lobbyn är naturligtvis det du möter först, med imponerande takhöjd, höga fönster och sammetsstolar som står på granitgolv.

Det finns en öppen spis och mycket målat i svart och guld runtomkring dig. Belysningen är låg. Men inte på konstverken, som finns överallt. Till och med i hissen, där vi njöt av ögon som blinkade bakom speglarna. Det finns några ganska stora namn bakom konstverken, såsom Damien Hirst, Sir Peter Blake, Cindy Sherman och Richard Prince.

Mat & dryck 8/10

Thief Roof Grill på översta våningen är ett bra val för informella middagar på sommaren.

Det fina taket har en underbar bar som är en av de bästa platserna i Oslo på sommaren. Frukosten serveras på andra våningen och nådde upp till vår tillfredsställelse med nypressade juicer, ett gott urval av ekologiska val och enastående omeletter som serveras vid ditt bord.

Totalscore 8/10

BusinessClass ger dig alltid bra priser på bra hotell genom att jämföra olika hotellsidor och leverantörer i en och samma sökning. Hitta bästa priset på The Thief genom att klicka här.

More from BusinessClass.com
Qatar Airways image
Airline Review
Review of Qatar Airways Business Class

Known for its famed, enclosed and unique Qsuite, lavish lounges and impressive inflight service and dining, Qatar Airways Business Class...

Read more

J.K. Place Roma image
Hotel Review
Review of J.K. Place Roma

If you are looking for a discreet, private bolthole when visiting Rome rather than one of the larger grand dame properties, then take a...

Read more

Qatar Airways - save up to 20% on Privilege Club fares image
Fly Business Class for Less!
Qatar Airways - save up to 20% on Privilege Club fares

BusinessClass.com helps you save up to 20% on Qatar Airways worldwide fares - for a limited time only!Privilege Club members with Qatar...

Read more