Hotel Kung Carl fyller 150 år och öppnar ny bar

2. May 2016
by BusinessClass

Familjeägda Hotel Kung Carl är ett av Stockholms äldsta hotell. Det stora jubileet hyllas med att modernisera logotyp och grafisk profil samt renovering av reception och lobby. Dessutom invigs en ny bar på entréplan som speglar den gångna tiden, men i modern tappning. Den nya baren är centralt placerat vid hotellets entré och omges av en pampig takhöjd. Inredningen är inspirerad från Paris med sammet, fransar och kristall som huvudtema. Konceptet i baren är klassiska cocktails och drinkar, både från förr och nu. Baren invigs maj 2016, enligt ett pressmeddelande. - Vi har så mycket spännande historia i våra väggar och det är såklart något som vi vill ta vara på och förstärka på bästa sätt. Varje rum är exempelvis unikt inrett och nu får baren sin egen personliga touch. Ambitionen är att baren ska vara hjärtat av hotellet och vara en ombonad, välkomnande och självklar mötesplats för både hotellets egna gäster och för gäster utifrån, säger Therese Hammar, VD för Hotel Kung Carl.

Hotel Kung Carl har 143 rum, varje unikt inrett, bar och restaurang, konferensavdelning, festvåning och mini-gym. Hotellets restaurang, Kung Carls Bakficka – Tre rum och kök – erbjuder flera rum att äta och umgås i, lite som ett riktigt hem. Såväl inredning som mat flirtar med det tidiga 1900-talet.

Hotel Kung Carl slog upp sina portar den 1 juni 1866 och då var hotellet beläget vid Brunkebergs torg, dåtidens centrum. Hotellet uppkallades efter den regerande monarken Karl XV och historien avslöjar att det varit en omtyckt plats för handelsresande, utländska gäster, men även svenska historiska ikoner som August Strindberg. Hotellet har funnits på dess nuvarande plats sedan 1925.

More from BusinessClass.com