Hotel Hassler Roma firar 125 år med stilfull uppfräschning

23. Feb 2018
by BusinessClass

Beläget längst upp på Spanska trappan i Rom med utsikt över den historiska staden så firar det ikoniska Hotel Hassler Roma sitt 125-års jubileum i år. För att markera detta viktiga tillfälle så har hotellet genomgått en stilfull uppfräschning. Det femstjärniga Hassler, som ägs och drivs av Roberto E. Wirth, femte generationen av den berömda schweiziska hotelldynastin, är ett av Roms bästa lyxhotell, konsekvent populärt hos kräsna resenärer sedan 1893. Bland de mer kända gäster som bott där kan nämnas Charlie Chaplin, George Clooney och Audrey Hepburn.

Du kan läsa mer om de bästa femstjärniga hotellen i Rom här.

Nu 125 år efter invigningen, så har Hassler för att möta de höga förväntningarna från sina krävande gäster renoverat de offentliga utrymmena, rummen och sviterna. Detta för att bevara hotellets tidlösa elegans så har det också medfört att att antalet rum minskat, men några sviter har tillkommit. Efter att ha varit stängt för renoveringen under endast tre veckor början på året, så återöppnades Hassler den 29:e januari. Roberto Wirth har personligen övervakat renoveringen. Renoveringen har också inneburit några större förändringar i huvudingången med ett bättre ljusinsläpp som gör att naturligt ljus kan svämma in i entréhallen som också försetts med nya dörrar med moderniserad teknik.

Lobbyn har nytt golv av Botticino marmor och nya tapeter. Receptionen och conciergen har fått nya diskar i brunt och med dekorationer i guldfolie

Presidentsviten San Pietro har fått ny formgivning men behåller ändå sin ursprungliga stil. Salone Eva och Sala Vietri har fått nya speglar, ny belysning och nya tapeter. Hotellets underbara restaurang Imàgo med panoramautsikt och med en stjärna i guide Michelin, restaurangen Palm Court och Hassler bar förblir desamma.

Hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för Hotel Hassler Roma hittar du här.

More from BusinessClass.com