Hotel Gamla Stan återöppnar i ny kostym

23. Mar 2019
by BusinessClass

Efter en tids omfattande renovering välkomnar nu Hotel Gamla Stan de första gästerna till ett inbjudande hotell med delar daterade från 1600-talet. Hotellet har nu även frukostrestaurang och ett spa med nordiskt tema i regi av Sparadiset.

På Skeppsbron 22 i Gamla Stan, mittemot Skeppsholmen, öppnar nu Hotel Gamla Stan upp dörrarna till ett nytt hotell med mycket värme och påtaglig charm. Med utsikt över Strömmen och Skeppsholmen, kullerstensgränder, mysiga butiker och Gamla Stans takåsar är läget oslagbart. 

Nutid och historia möts

För interiör, ritning och idé till den omfattande ombyggnationen av hotellet, med sina tidigare 67 rum, står hotell- och fastighetsägaren Vi Invest. Hotellet ligger i Hobelinska huset och består av tre långsmala grönmarkerade byggnader uppförda från mitten av 1600-talet till sent 1800-tal.

Hotellet erbjuder idag 81 rum i sju olika kategorier och storlekar. Enkelrum från 8-14 kvadratmeter, dubbelrum från 15- 18 kvadratmeter, delux-rum på 18 kvadratmeter och premium-rum från 22 kvadratmeter - alla med sin individuella charm och tidstypiska attribut. Hotellet är byggt i etage med sju våningar i ena byggnaden och fem våningar i de andra. De 1600- och 1700-talsdelar som möter Gamla Stans gränder har charmiga snedtak och lägre takhöjd, medan 1800-talsbyggnaden, som är belägen mot Skeppsbron, har generös takhöjd och stora fönster med utsikt över Strömmen, Skeppsholmen och Saltsjön.

Originaldetaljer som vackra trätak, stuckaturer, en smidestrappa och Stockholms stadsmur med vackra originalmålningar, återfinns i byggnaden och har bevarats. Samtidigt har byggnaden moderniserats för att erbjuda en hotellupplevelse utöver det vanliga i Stockholms äldsta kvarter.

Interiören är egendesignad och erbjuder bland annat exklusiva tapeter, textilier i sammet och mjuka heltäckningsmattor. Den genomgående färgskalan går i mörkt blått, turkost, rött och guld och harmoniserar med de specialdesignade möblerna för en varm, ombonad och exklusiv känsla. Badrummen är tidlösa med ljust marmorkakel, samtliga utrustade med dusch och härliga badrumsprodukter från Rituals. Sängarna med hög komfort är från svenska DPJ Interiör.

På hotellets entréplan ligger Sparadiset Gamla Stan. Den rofyllda miljön, behandlingsrummen och hotellets gym är inspirerat av Norden, den svenska skogen och det nordiska norrskenet. Sparadiset erbjuder traditionella spa-behandlingar (massage, ansiktsbehandlingar, fotvård och duo-behandlingar) med produkter från Dr. Gross, Voya samt Sparadisets egna ekologiska, handgjorda spa-produkter till såväl hotellgäster som besökare utifrån. Husets källare har byggts om till en mysig frukostrestaurang och erbjuder en väl tilltagen frukostbuffé med varma och kalla rätter. Här finns planer att, på sikt, även göra en trivsam bar, enligt ett pressmeddelande.

   

More from BusinessClass.com

Airline Review

Review of Kuwait Airways Business Class

Kuwait Airways – the national carrier of Kuwait – was founded in 1954 and today operates a small fleet of 30 aircraft serving more than 50...

Hotel Review

Review of The Peninsula New York

The Peninsula New York sits on New York’s famous Fifth Avenue - undoubtedly Midtown Manhattan’s finest address. The impressive landmark...

Special Offers

Business Class from Europe to Cancún and Punta Cana from €999 / £1,115

TAP Air Portugal is offering special Business Class fares to Caribbean destinations Cancún, Mexico and Punta Cana, Dominican Republic from...