Hilton London Bankside

4. Nov 2015
by BusinessClass

Inledning

I hjärtat av Londons Bankside ligger det senaste hotellet i Hiltons London-portfölj, Hilton London Bankside. Med sitt läge på Great Suffolk Street är hotellet ett perfekt ställe för en weekend. Jag bestämde mig för att testa det nyöppnade hotellet när jag hade en sen tillställning i London.

Hela hotellet andas av en fräsch design som till viss del bryter av det traditionella Hilton-konceptet. Väggarna är täckta av mycket träpaneler som ger en trevlig atmosfär.

Det som dock slår en när man ankommer hotellet är hur vänlig personalen är. Jag möttes av två anställda redan när jag klev ur min taxi och väl innanför dörrarna kom ytterligare en person som visade mig vägen genom lobbyn.

Bekvämligheter

Hotellet erbjuder ett gym såväl som en pool i källaren. För de som behöver konferensytor finns en stor sal samt mötes rum.

Medlemmar i Hilton Honors med Diamantstatus samt de som bokar Executive rum har även tillgång till rymlig Executive lounge som serverar frukost på morgonen och enklare förtäring på kvällen. På kvällen bjuds det även alkoholhaltiga drycker.

Restaurangen

Eftersom jag hade en funktion att närvara på så blev det inget tillfälle att testa restaurangens kvällsmeny men att döma av servicenivån och kvalitén på frukosten så finns ingen anledning att tro annat än att även kvällsmenyn skulle vara utmärkt.

Frukosten var en mycket trevlig upplevelse. Eftersom jag bodde i ett Executive-rum hade jag möjlighet att välja ifall jag ville äta i Executive loungen eller i restaurangen. Jag valde det senare på inrådan av personalen som checkade in mig.

När jag på morgonen klev in i restaurangen så välkomnades jag omedelbart av en värdinna som tog mina uppgifter och sedan visade mig till mitt bord. Hon informerade mig om att det var en självservicebuffé och att kaffe/te kunde hämtas i en maskin i ena delen av lokalen. Detta visade sig dock vara fel för så fort värdinnan försvann dök en kypare upp och frågade vad jag önskade att dricka. Jag bad om att få en kanna kaffe och gick för att inspektera buffén.

Utbudet var långt över vad jag förväntar mig från ett Hilton-hotell och alltihop är presenterat på ett väldigt prydligt sätt.

Förutom den kalla buffén finns det även en varm del med de vanliga rätterna såsom bacon, korv och scrambled eggs. Det finns även möjlighet att beställa stekta ägg och omeletter från en kock.

Rummen

Rummen är draperade i mörkgrön tapet och ljusa träpaneler som tillsammans skapar en mycket trevlig atmosfär. I mitt King Executive rum var sängen placerad mitt i rummet och bakom sänggaveln döljer sig ett litet skrivbord och en arbetsyta.

Framför sängen hänger en stor platt-TV på väggen ovanför en skänk som döljer minibaren och kaffeapparaten som finns tillgänglig. Jag hittade en lapp i mitt rum som talade om att snacks och alkoholhaltiga drycker ur minibaren var gratis vilket jag tycker var en mycket trevlig gest.

I badrummet pryds både väggar och golv av klinkers i olika färger. I duschen finns både ett sk rain forest munstycke i taket samt ett vanligt. I taket finns även en stor högtalare som är kopplad till TV:n så man behöver aldrig missa ljudet från programmet man tittar på.

Servicen

Servicenivån på det här Hilton-hotellet är utmärkt. Man måste normalt sett bo på Conrad eller ett mycket bra Hilton i Asien för att mötas av samma servicenivå. När jag kom fram till incheckningsdisken hade jag redan hälsats välkommen av tre olika personer varav den sistes jobb enbart verkade bestå i att lotsa folk genom lobbyn – alla med ett stort leende på läpparna.

Hotellet verkar tillämpa samma system som jag sett på vissa Conrad där incheckningspersonalen ofta kommer runt disken för att prata med kunden. När jag förväntade mig att få mina nycklar så fick jag istället, till min förvåning, eskort upp till rummet. Det här är helt klart inte nivån jag förväntar mig från ett Hilton.

En annan överraskning var att när jag återvände från min funktion senare på kvällen hade mitt rum städats. Gardinerna var fördragna, en handduk och ett par tofflor låg nedanför sängen som bäddats om.

Slutsats

Detta Hilton är ett mycket bra hotell, väl värt ett besök. Det känns mer som ett förtäckt Conrad sett till servicen och det skulle inte förvåna mig om det i framtiden uppgraderas till ett Conrad.

More from BusinessClass.com