Här är Uniteds nya business class: Polaris

8. Jun 2016
by BusinessClass

United har släppt bilder från sin nya business class-kabins - som man utan blygsamhet kallar för sin "viktigaste förbättring de senaste tio åren". Man har fokuserat på sovkomforten, och en del av detta är den nya businessclass-stolen North Star, som har premiär i december i en av bolagets B777-300ER-maskiner.

Den nya stolen kan självklart läggas ner till helt horisontellt läge, och alla platser vätter ut mot mittgången eftersom konfigurationen är 1-2-1. Placeringen skall enligt uppgift från bolaget ge bättre privatliv och mer lugn och ro, och nu finns också en "do not disturb"-skylt som kan aktiveras från platsen. Belysningen är förbättrad och så även förvaringsmöjligheterna, vilket ger mer plats för att kunna stuva undan den bärbara eller tidningen. En 16-tums HD-skärm är installerad vid varje plats.

United har genomfört stora frågerundor och analyser för att veta exakt hur det nya sätet skulle designas - 12.000 timmar har man använt berättar bolaget i ett pressmeddelande.

Den nya sängen har fått örngott, påslakan och kudde från fina butiken Saks Firth Avenue. Täcket kan också användas dagtid, exempelvis till att dra om benen om man fryser, och är så tunt och lätt att man i alla fall kan sitta bekvämt i stolen. På resor som varar över 12 timmar får man tofflor och en pyjamas, och här får man också en necessär från Soho House & Co med ögonmask, tandborste, öronproppar, små förpackningar med hudkräm och liknande.

Samtidigt har man tittat på den gastronomiska nivån ombord, och bolaget lancerar en del nya rätter och viner i den nya kabinen - och ett lite större urval av desserter och glass. United kommer också uppgradera sina lounger för resande på business class. Nio nya skall det bli, och här kan vi se fram till nya fåtöljer, privata daybeds, spa-duschar och bättre mat och dryck.

Den första nya United Polaris-loungen öppnar på Chicago O’Hare International Airport 1 december i år. Andra städer som får nya lounger är Los Angeles, San Francisco, Houston, New York/Newark, Washington Dulles, Tokyo Narita, Hong Kong och London Heathrow under 2017.

More from BusinessClass.com