Här är lyxhotellen vi väntar på ska öppna under 2017

27. Jan 2017
by BusinessClass

Om du gillar lyxiga hotell finns det mycket att se fram till under året som kommer.

Följ med på en resa som kommer ta oss både till Fiji, London, Los Angeles och andra städer och platser där nya lyxiga hotell kommer öppna sina dörrar närmaste månaderna.

Banyan Tree Bodrum, Turkiet

Singapore-hotellkedjan Banyan Tree öppnar sitt första hotell i Turkiet under våren och man gör det vid Yalikavak som ligger nära Bodrum. Hotellet får sin egen över 300 meter långa strand och det kan man beställa att bo är antingen en "spa suite" med egen pool som det kommer finnas 14 av, 30 "normala" sviter eller ett av de 40 lite mer "ordinära" rummen om man nu kan säga ordinärt när det handlar om den här hotellkedjan.

Banyan Tree Bodrum, Turkiet

Foto: Banyan Tree

Hotellet kommer fokusera på att kunna erbjuda spabehandlingar i den välplanerade trädgården med asiatisk touch. Det kommer också finnas en restaurang med havsutsikt, en lounge och bar och ytterligare en bar för dig som vill avnjuta en cocktail och se solen gå ner.  Även om turismen till Turkiet är på väg ner från många delar av världen har Bodrum en lite annan profil och en annan publik än exempelvis Alanya och Marmaris så öppningen av detta hotell passar perfekt in i stadens utbud av hotell.

Four Seasons at Ten Trinity Square, London

Man har planerat att öppna nu i januari, närmare bestämt den 26 januari. Hotellet får förstås fem stjärnor och är inrymt i en kulturmärkt byggnad i London City - ungefär mellan West End och East End och i promenadavstånd både till Tower of London och St. Paul’s Cathedral.

Four Seasons at Ten Trinity Square öppnar snart

Foto: Four Seasons

Man satsar både på affärsresande och turister och hotellet blir varken jättestort eller för litet: 100 rum kommer man ha. Elva av dom kommer att vara sviter och där kommer man kunna njuta av detaljer som vackra stuckaturarbeten, högt till taket och öppna spisar man faktiskt både får och kan elda i. Den växande grupp av människor som reser till bestämda hotell och städer för att uppleva nåt unikt - foodies kallar dom sig ofta själva - kommer säkert vilja bo en natt på hotellet eller åtminstone titta forbi restaurangen La Dame de Pic. Den kommer nämligen ha Anne-Sophie Pic som chef, och hon är den enda franska kvinnliga kocken med tre Michelinstjärnor just nu i världen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Six Senses Fiji

Läget på detta hotell är fantastiskt: vi är på ön Malolo och hotellet kommer ligga i en skyddad bugt. Six Senses Fiji öppnar sent i höst men det är inte ett nytt hotell. Tidigare låg ett hotell med namnet Vunabaka Resort här men man har byggt om och renoverat varje kvadratcentimeter och en fin detalj är att man 100% kommer driva hotellets elförsörjning från solpaneler. Man utlovar också projekt som ska se till att återställa den omgivande naturen genom att plantera träd och se till att korallerna i bugten får en chans att återhämta sig.

Six Senses Fiji på ön Malolo öppnar sent i höst

Photo: Six Senses

Hotellet får en strand på över 600 meter och där kan du hyra en av de 26 stora villor man håller på att bygga. Villorna får egna pooler. Det kommer finnas ytterligare 60 rum på hotellet eller ska vi säga sviter eftersom du kan få helt upp till fem sovrum. Det kommer förstås finnas ett spa och två restauranger, en pizzeria & grill för lättare och snabbare måltider, tre barer, matvarubutik i lyxklassen, vinkällare men gärna får besöka, en yogaplattform byggd uppe bland trädtopparna, stort fitnesscenter, tennisbanor och mycket mer.

Nobu Hotel Shoreditch, London

Har du hört namnet Nobu Matsuhisa? Han är en av Amerikas mest kända kockar och har de två restaurangerna Nobu och Matsuhisa (i New York och Los Angeles) och nu ska han öppna hotell i London under våren. Byggprojektet har försenats flera gånger men nu ser det ut som om man öppnar till sist. Hotellet får 156 rum fördelat på fem våningar och läget är i Hackney som är en stadsdel i den nordöstra delen av Londons centrum.

Nobu Hotel Shoreditch öppnar i London under våren

Foto: Nobu Hotels

Stilen både inne och ute på hotellet blir modern för att avspegla kvarterets puls men man ska också kunna märka den grundläggande "öst-möter-väst"-filosofi man vill ha skriver man till pressen. Nobu Hotel Shoreditch kommer förstås ha en restaurang och menyn kommer vara unik för hotellet och inte vara en kopia av det man annars kan beställa på herr Matsuhisas restauranger. Det kommer också finnas konferansmöjligheter, ett stort gym och en innergård med en asiatiskt inspirerad trädgård.

Waldorf Astoria Beverly Hills, LA

Waldorf Astoria Beverly Hills öppnar i juni och om du har kartan över Los Angeles i huvudet ska du till korsningen mellan Wilshire och Santa Monica Boulevard. Postnumret är det berömda 90210.

Waldorf Astoria Beverly Hills

Foto: Waldorf Astoria

Man kommer ha en pool på taket och inte vilken pool som helst: det kommer vara stadens största hotellpool på ett tak och med VIP-cabanas (privata liggplatser som kan förvandlas till ett slags tält om man så önskar). Här kommer säkert många av stadens kändisar att vilja titta forbi just för att man kan vara i fred men samtidigt kunna träffa likasinnade och kanske prata om nästa filmjobb i baren vid poolen. 170 rum planeras det för med stora balkonger och fönster från golv till tak. Restaurangen Jean-Georges kommer drivas av kändiskocken Jean-Georges Vongerichten men före man sätter sig till bords har man kanske tittat forbi spaet  A Spa by La Prairie för att få en ansiktsbehandling.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här.

The Fontenay Hamburg, Tyskland

Det här är det första lyxhotellet som öppnar i Hamburg på 18 år. Så det är ett väkommet nytillskott när man öppnar sina dörrar med det perfekta läget man har lyckats få tag på - precis vid Alstersjön i centrala Hamburg.

The Fontenay öppnar i centrala Hamburg

Foto: The Fontenay

Det är den Hamburgbaserade arkitekten Jan Stormer som har ritat hotellet och han har velat "återspegla vattnets böljande yta och de mjuka linjerna i det omkringliggande landskapet". Man får 131 rum - alla med balkong och fönster från golv till tak. Man kommer vara en del av kedjan Leading Hotels of the World och en av de faciliteter man har använt mest pengar på är den 3000 m2 stora spaanläggningen som bland annat får en infinitypool.

The Ritz-Carlton Jiuzhaigou Valley, Kina

Jiuzhaigoudalen återfinns på UNESCOs lista över "World heritage sites". Vi är i sydvästra Kina på kanten av det geografiska område som heter den Tibetanska högplatån och vi tror det här kan bli ett av världens häftigaste hotell. Man öppnar sent under hösten.

Vill vi gärna besöka en dag: Ritz-Carlton Jiuzhaigou Valley

Foto: Ritz-Carlton

Från hotellet kommer man ha bländande vyer över de snötäckta bergstopparna och i närheten väntar vackra sjöar, flera vattenfall och djupa skogar. Det kommer bara finnas villor att boka och (87 stycken) och det vi vet nu är att det kommer finnas tre restauranger och lounger, en spaanläggning inrymd halvvägs inne i en bergsvägg - och säkert annat som hotellet dock inte  berättar mycket om ännu.

1 Hotel Brooklyn Bridge, New York

Läget är vid Pier 1 vid Brooklyn Bridge Park och det betyder helt enkelt att du från många rum kan se de ikoniska bron. Man kallar sig skälv för "eco-friendly" och man har också huvudsakligen använt material från andra, nerrivna hus och byggnader under byggnadsprocessen.

1 Hotel Brooklyn Bridge öppnar i februari

Photo: 1 Hotel

Man öppnar snart i februari och hotellet med sina tio våningar kombinerar gröna ytor med stål och trä där man kan för att skapa en "urban oas" som man skriver. Ett område kommer vara säkert att du besöker om du bor på hotellet: den stora terrassen på taket komplett med bar, pool och eldstäder. Man kommer få 194 rum så det är ett stort hotell. Det ryktas om att man som gäst ska kunna låna en elcykel gratis - låter väldigt sympatiskt.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum her.

Park Hyatt St. Kitts

Läget är på en lugn, vit strand på den karibiska ön St Kitts som inte många har varit på. Men nu kanske det är dags: Park Hyatt St. Kitts öppnar under sommaren och blir öns antagligen bästa hotell. Men kommer ha 126 rum varav 48 kommer vara sviter. En del av sviterna kommer ha egen pool på taket. Om du väljer att boka "The Presidential Villa" får du inte bara en lyxig villa med tre sovrum men också din egen kock och butler.

Park Hyatt St. Kitts öppnar i sommar

Foto: Park Hyatt

Det läckra resorthotellet kommer ha fokus på wellness med en stor spaanläggning, speciella platser för meditation och förstås en mängd olika möjligheter för att njuta av naturen och klimatet. Du kan dyka, snorkla, fiska, segla eller se om du är en bättre golfspelare här i Karibien är hemma. Värt att nämna är de två poolerna och baren med en gigantisk samling av olika sorters rom.

Six Senses Krabey Island, Kambodja

Six Senses öppnar även hotell på Koh Krabey som är en ö utanför Kambodjas södra kust. Exakt när man öppnar står inte klart ännu. Endast 40 villor kommer det finnas på den ganska lilla ön och här kommer du känna dig långt borta från vardagens stress och problem.

Six Senses Krabey Island

Foto: Six Senses

Det kommer vara spa, wellness och fitness man har fokus på men man kommer också erbjuda exempelvis att kunna beställa en dag eller fler ute på havet ombord på sin egen privatyacht. Två trevliga detaljer hos det kommande drömhotellet är meditationsgrottan och utomhusbiografen där man kan avnjuta en trevlig film under stjärnhimlen.

Hitta massor av andra lyxiga och trevliga hotell över hela världen i vår hotellsektion

More from BusinessClass.com