Här är Emirates nya kabinprodukter

13. Nov 2017
by BusinessClass

Under helgen visade

Emirates upp den nya kabin som kunderna till att börja med kommer kunna uppleva när man flyger med bolagets Boeing 777. Största höjdpunkten tycker vi är de nya sviterna på First Class - men låt oss också nämna att nu kan stolarna också på Business Class läggas 100% ned. 

Det mest spännande först: de nya sviterna kommer bli de mest privata och avskilda någonsin hos ett flygbolag. Man får skjutdörrar som går från golv till tak och det betyder att man verkligen kan stänga ute omvärlden i sin svit. I sviten kan man också individuellt reglera både temperaturen och olika ljuskällor. Jämfört med tidigare utgåvor av svitlösningar från Emirates, tycker vi att denna är mer elegant och smakfull. Striden om kunderna i detta översta premiumsegment hårdnar, vilket vi också kunde berätta om för inte så länge sedan när Singapore Airlines visade upp sin nya svitprodukt.

Några flygbolag har gjort sina sviter mindre, och några har helt tagit bort dom. Men Emirates har precis som Singapore Airlines utökat storleken. Största sviten hos Emirates är nu 3,7 m2 och hos Singapore Airlines kan du beställa en svit på hela 4,6 m2. Det färgtema man har valt för sviten är lugna och mest sandfärgade nyanser. Avslappnat och behagligt. Många ställen stöter man på ett träd i olika former i inredningen (se bilder lite längre nede)  - det är ett Ghaf-träd som har sin hemvist i Förenade Arabemiraten, och som har en stor kulturell och ekologisk betydelse för regionen.

De exklusiva sviterna ligger tre i bredd, så du får både gott om plats inne i sviten och mellan sviterna. De sviter som ligger i mitten har fått flygbranschens första "virtuella fönster" så att även om du sitter i mitten kan du "titta ut". Sviterna ut till flygplanskroppen har fått en rolig extra detalj: en kikare om man vill titta närmare på något i luften eller på marken. Den fina läderstolen i sviten kan snabbt göras om till en behaglig säng, det tar bara ett par knapptryckningar. En intressant detalj är det som Emirates kallar för "The Zero-Gravity Position" som stolen kan försättas i. Positionen skulle vara inspirerad av teknologi utvecklad av NASA men i ärlighetens namn vet vi här på redaktionen inte vad det innebär ännu. Emirates: bjud in oss att testa en svit så vi kan känna efter!

När det gäller mat och dryck behöver du inte ens trycka på knappar eller gå ut i gången för att be om något. Nej genom svitens videoanläggning anropar du en steward som frågar vad du önskar dig. Det du har beställt levereras genom en lucka in till sviten.

Många av de mest populära funktionerna och anledningarna till att välja denna ganska dyra produkt hos Emirates har man bibehållt. Minibaren finns kvar och så även den suveräna styrningen av underhållningssystemet - nu med hela 2 500 olika kanaler att välja mellan. Skärmen är 32 tum bred och om man så vill kan man streama innehåll från mobilen till den. De nya sviterna har också fått nya hörlurar från engelska Bowers & Wilkins med aktiv brusreducering, speciellt framtagna för flygbolaget. Fler läckra detaljer är att din svit har en anteckningsbok i läder med tillhörande penna, en necessär med hudvårdsartiklar från Bvlgari och Byredo och Emirates fuktgivande pyjamas.

Bagagehyllorna rymmer mer än tidigare och nu finns det också garderober som är stora och långa nog så att du kan hänga upp en kavaj eller ett par byxor utan att de blir skrynkliga. Emirates nya sviter får premiär på avgången från Dubai till Bryssel och Geneve 1 december. Efter det är det rutten till Chicago som får den nya produkten. När man rullar ut produkten på sina Airbus A380 är osäkert. Sviterna på First Class är inspirerade av interiören i en Mercedes S-klass, berättar Emirates. En del av samma tema kommer återfinnas på Business Class, och stjärnan från Top Gear Jeremy Clarckson kommer vara en del av flygbolagets kampanj. "De flesta tycker han är underhållande, en del att han är irriterande men ett bra ansikte, det är han" säger Emirates översta chef Sir Tim Clark.

Business Class

Designen och formen på Emirates nya stol på Business Class på sina Boeing 777 har också hämtat inspiration från bilvärldens översta segment. Stolarna är i läder och tillsammans med de nya huvudstöden ser det elegant ut. Avståndet eller på fackspråk the pitch är 72 tum och resultatet är en stol som kan bli helt horisontell. Underhållningssystemet styrs från en touch-screen. Det finns olika möjligheter att anpassa belysningen och inte minst en skärm som kan fällas upp mellan stolarna. Man har förbättrat förvaringsmöjligheterna för sånt som skor och bagage och fotstödet. Den egna minibaren finns också, och konfigarutionen är också nu 2-3-2.

En ny stol på Business Class kommer nog på de kommande Boeing 777X. Men det händer först 2020. Vi gissar att det blir ungefär som hur man har tänkt det ska vara på sina Airbus A380 - i en 1-2-1 konfiguration. Fler detaljer har Emirates inte avslöjat.

More from BusinessClass.com