Här är bilderna på årets Ishotellet i Jukkasjärvi

12. Jan 2021
by BusinessClass

Ishotellet i Jukkasjärvi har presenterat den nya designen i den senaste kollektion av sviter gjorda av is och snö – och detta året går det även att besöka hotellet virtuellt.

Även om detta året blir något annorlunda än tidigare, så skadar det aldrig att drömma sig bort en liten stund och se på årets fantastiska kollektion av sviter som Ishotellet i Jukkasjärvi erbjuder i år. Ishotellet Jukkasjärvi, ligger beläget cirka 200km ifrån norra polcirkeln i norra Sverige. Hotellet har två delar – en permanent del vid namn Icehotel 365 som inkluderar både varma och kalla rum öppna året runt, och de kända sviterna i Icehotel 31 som är designade av olika konstnärer och återuppstår i ny skepnad varje år. Rummen är gjorda av byggmaterialet är “snis” (vilket är en blandning av snö och is). Hela 30 000 kubikmeter is och snö används för att göra golv, tak och väggar till hotellet. Givet läget i världen så beslöt sig hotellet att endast bjuda in lokala konstnärer för att delta i detta årets ishotell. Resultatet får ni avgöra själv - detta är några utav sviterna.

Den kallaste bastun i världen

Här kliver gästerna in i en svit spelar med känslorna mellan varma och kalla temperaturer. I sviten inkluderas det en badrock och handdukar gjorda av snö, ett 631 liter stort badkar samt två ”bastu ugnar”.

Ceremonisalen Skogen

Konstnärerna Anna Öhlund och John Petterson står bakom ceremonisalen Skogen, som är en is skog där gästerna är omringade av trä, kvistar och blad.

The Toy Box Deluxe Svit

I toy box kliver gästerna in lekfull värld full av leksaker. Här kommer fler bilder ifrån några utav årets mest fantastiska sviter:

Icehotel 31 är öppen för vistelser mellan December och April, efteråt kommer rummen att smälta tillbaka till älven. För den som inte kan resa på grund av den rådande pandemin så går det att besöka hotellet virtuellt.

More from BusinessClass.com