Grand Central by Scandic och Vasateatern förenas i unik kulturscen för musik och teater

1. Sep 2016
by BusinessClass

I dag öppnade Grand Central by Scandic upp dörrarna till en ny värld av kultur, konst och musik. Hotellet förenas med Vasateaterns anrika lokaler och blir Scandics andra signaturhotell. Grand Central befäster därmed sin position som den självklara eventscenen för musik och teater mitt i Stockholm city, enligt ett pressmeddelande.

Grand Central har sedan det öppnade 2011 varit ett unikt hotell inom Scandic. Konceptet togs fram med läget mitt i Stockholms teaterdistrikt och den urbana kulturen i åtanke och har utformats för den medvetna och sociala resenären.

- Både våra svenska och internationella gäster ställer höga krav på sin hotellvistelse när det gäller mat, design och underhållning. Genom att Grand Central nu blir signaturhotell kan vi gå ännu längre för göra hotellupplevelsen till något alldeles extra; det här är hotellet där det alltid händer något, säger Helena Söderberg, hotelldirektör Grand Central.

Som signaturhotell har Grand Central bland annat fått en uppdaterad inredning inspirerad av byggnadens historia och det eklektiska Soho i New York, en egen grafisk profil, en speciellt framtagen doft och toalettartiklar samt förstärkt frukostservice. Dessutom förstärks hotellupplevelsen ytterligare genom att gästerna kan mötas av livespelningar i lobbyn medan de checkar in, kan få tips om de hetaste musikupplevelserna i Stockholm av en Lifestyle Concierge, få uppleva en In-Room Bartender som knackar på dörren eller möjlighet att boka en egen privat konsert på rummet.

I samband med övergången till signaturhotell förenas Vasateatern med hotellet och skapar ytterligare möjligheter för både kulturarrangemang och konferenser i storslagna lokaler. Den praktfulla salongen med anor från 1886 har fått nytt liv och genomgått en totalrenovering för att återfå sin forna glans.

 

More from BusinessClass.com