Gör ditt eget mousserande vin när du bor på Hotel Arts Barcelona

1. Sep 2016
by BusinessClass

Hur låter det med en liten spansk vinuplevelse? Femstjärniga Hotel Arts Barcelona introducerar nu en utflykt där regionens mousserande viner är i fokus. Ungefär en timme från Barcelona ligger nämligen regionen Penedes, där över 90% av alla spanska cavaflaskor produceras.

Nu är det snart skördetid för druvorna i Penedes. Det paket hotellet erbjuder inkluderar besök på olika vingårdar, provsmakningar och middag på hotellets restaurang Enoteca, lite skördearbete ute på vinodlingarna och inte minst är man med och tillverkar några flaskor, som man får skickat hem till sig när de har mognat klart. Cava är det spanska namnet för mousserande viner, på samma sätt som man kallar det för sekt i Tyskland och spumante i Italien. Champagne får man ju inte kalla det, men metoden är den samma.

Dagen börjar med att man åker till vingården Mas Comtal, en vingård på 40 hektar med vackert läge vid foten av Garrafbergen. Här berättas om hur man arbetar med druvorna och den inställning man har till processen, som inte tillåter att man använder bekämpningsmedel. En del av de viner som serveras på hotellets restaurang kommer härifrån, och dom smakar man på under besöket. Så är det dags att bege sig ut bland vinrankorna. Här inspekterar och trimmar man klasarna efter en kort introduktion, det skördas druvor och så åker man tillbaka till gården och pressar.

Hotel Arts Barcelona Andra vingårdar som besöks under dagen är Cava Guilera, Finca Ca N’Estella (som har gjort vin sedan franska revolutionen, alltså 1789) och Llopart Cava som har haft samma familj som ägare sedan 1385.

Efter skördearbetet åker man tillbaka till hotellet och avnjuter en speciell fisk- och skaldjursmeny. Det kan nämnas, at restaurangen Enoteca har fått två Michelinstjärnor. Det speciella cavapaketet är med två nätter på hotellet, utflykten, middagen på hotellet som serveras med en rad olika cava från Penedes och så kan du se fram till att få sex flaskor från Mas Comtal skickade till dig med posten när de är färdiga. En speciell känsla att veta att du har plockat druvorna själv!

I vår hotellsektion

kan du beställa din vistelse på Hotel Arts Barcelona. Det speciella vinpaketet kan beställas i september och oktober.

 

More from BusinessClass.com