Gemensam transithall för alla passagerare på Göteborg Landvetter flygplats

26. Jun 2014
by BusinessClass

Idag gjordes en mycket efterlängtad förändring på Göteborg Landvetter flygplats då Swedavia för första gången öppnade upp transithallen mellan inrikes och utrikes. Detta innebär att det nu finns en gemensam transithall för alla passagerare och att framförallt inrikespassagerare kan dra nytta av shopping, restaura

nger och faciliteter i den tidigare utrikeshallen.

- Det här är en fantastisk möjlighet för alla att få en så bra start som möjligt på sin resa, oavsett om man reser till Stockholm eller Paris. Nu kan alla ta del av vårt stora utbud av shopping, mat och upplevelser oavsett vart man ska resa, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Rent praktiskt blir det en gemensam ankomsthall och bagagehall för alla passagerare då flygplatsen måste försäkra sig om att alla ankommande utrikespassagerare passerar genom tullfiltret. Så blir förstås då också fallet för inrikespassagerare, även om en eventuell kontroll omedelbart kommer avbrytas om det visar sig att personen ankommit med en inrikesflygning. Följaktligen stängs den nuvarande utgången för inrikespassagerare och bagagebandet kommer plockas bort. Vid avresa blir det fortsatt separata säkerhetskontroller, samma upplägg som idag.För flygplatsen innebär det också flera fördelar, exempelvis att användningen av gaterna kan nyttjas bättre. På helgerna är det normalt fler charterflygningar och färre inrikesflygningar och med den nya strukturen innebär det att tidigare inrikesgater kan användas för utrikesflyg och att fler flygplan följaktligen kan parkera direkt vid terminalen.

Dörren är äntligen öppen

More from BusinessClass.com