Fyra antika städer i världen att lägga till på din önskelista

18. Sep 2020
by BusinessClass

Utöver vår glädje av att resa i klass och bo på de finaste hotellen, har många även ett intresse av att besöka storslagna historiska platser. Vi har listat fyra platser som bör läggas till på din önskelista.

Angkor Wat, Kambodja

Detta arkitektoniska mästerverk från Khmer-eran är Kambodjas främsta turistattraktion, och hit vallfärdar hundratusentals turister varje år. Det många glömmer är att Angkor Wat bara är ett av flera tempel i ruin staden Angkor, som rymmer över 70 större ruiner. För att uppleva området rekommenderar vi våra läsare att hyra dagsturer med tuktuk.

För boende rekommenderar vi dessa hotell

Petra, Jordanien

Den mytomspunna klippstaden i Jordanien gör besökare mållösa inför den magnifika templet hugget direkt ur berget. Det sägs att för cirka 2.000 år sedan hade den dåvarande blomstrande staden Petra en befolkning av 30.000 invånare. Staden är speciellt känd för sina klippgravar och tempel. Tänk på att anlända tidigt för att undvika folkmassan.

För boende rekommenderar vi dessa hotell

Tiwanaku, Bolivia

 

Storslagna Tiwanaku är en antik stad belägen 3000 meter (!) över havsytan, nära Titicacasjön i Bolivia. Exakt när staden byggdes är omdiskuterat, men platsen antas vara flera tusentals år gammal och var en viktig huvudstad åt civilisationen före Inka. Höjdpunkterna inkluderar flertalet tempel, pyramider, och stenarna som är huggna på ett fantastiskt skickligt sätt.

För boende rekommenderar vi dessa hotell

Pompeji, Italien

 

Pompeji var tidigare en populär sommarstad för rika romare, med över 20.000 invånare. Den 24 augusti 79 e.Kr begravde vulkanen Vesuvius staden under ett tjockt lager pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1700-talet, och idag en viktig arkeologisk fyndplats. Cirka 44 hektar av antika staden grävts ut, men ännu återstår en tredjedel. Förutom välbevarade byggnader och föremål är detta den enda antika staden som inte har en ändrad topografisk struktur.

För boende rekommenderar vi dessa hotell

More from BusinessClass.com