Frisk fläkt från Indien

5. Mar 2020
by BusinessClass

Det indiska flygbolaget Vistara är relativt okänt utanför hemlandet, men nu ökar dom på trafiken och kommer troligen bli en vanlig syn på europeiska flygplatser. Bolaget har nu fått sin första Boeing 787–9 med en trevlig businessklassprodukt.

Vistara såg dagens ljus 2013, och betjänar idag 24 destinationer från Dehli. Bakom flygbolaget står Singapore Airlines och indiska storkoncernen Tata som äger 49 % och 51 % vardera. Utländska företag får nämligen inte äga mer än 49 %.

Det är många som flyger från Indien ut i världen, via Singapore, speciellt till sydöstra Asien, Australien eller Nya Zealand. Med Vistara vill man skapa möjligheter till passagerare som skall västerut till Europa eller nord Amerika samt de som reser till nord västra Asien. Vistara har beställt 6 st Boeing 787–9 Dreamliner, vilket är ett tecken på att bolaget siktar in sig på fler kontinenter och destinationer. Det ryktas om att Tokyo och London kan vara de första destinationerna. Flygbolaget har ännu inte bekräftat vilka destinationer som är aktuella. Tills vidare kommer de använda deras första Dreamliner på kortare linjer för att visa upp sin nya flygplanstyp.

Deras businessclass kabin ser riktigt fin ut med samma typ av säten som finns ombord på Singapore Airlines Boeing 787–10. Det betyder att sätet kan göras om till en säng. Konfigurationen är 1 – 2 – 1.

Det finns en 18 tum stor skärm med underhållningssystem, eluttag/USB och mycket bra utrymmen för personliga ägodelar.

Flygplanet har även premium economy och economy class.

More from BusinessClass.com