Framtiden för förstaklass?

8. May 2018
by BusinessClass

 

Detta koncept från JP Design fick inte särskilt mycket uppmärksamhet när det visades för första gången 2014. Men nu, efter att andra koncept lyckats få acceptans, kommer det få luft under vingarna?

Den London och Singapore baserade designfirman JPA Design har mer än trettio års erfarenhet av att utforma interiörer för flyg- och besöksnäringen. Och detta projekt, benämnt Domus, som betyder ‘hem’ på latin, togs fram redan 2014. Designen kan tyckas lite fantasilös med tanke på de produkter som flygbolagen erbjuder i dagsläget.

  Den senaste generationen av interiörer i förstaklass, som den hos Singapore Airlines, Emirates och Etihad får Domus att framstå som ett realistiskt förslag. Domus-konceptet påminner om de slutna sviter som förekommer idag. Med en elegant design som speglar konceptets inspiration från ett flerstjärningt boende på något av de bättre hotellen i världen.

Det tycks som om JPA ligger före övriga firmor när det kommer utformningen av förstaklasskabiner. Du kommer säker få uppleva något liknande snart ombord.

”Denna approach med en personlig svit ombord fortsätter att inspirera JPA och byråns arbete kommer bli än mer påtagligt inom kort när pågående projekt kommer lanseras till marknaden”, säger Ben Orson VD för JPA Design.

More from BusinessClass.com