Four Seasons öppnar nytt lyxhotell på Atens riviera

21. Sep 2017
by BusinessClass

Aten är en lite översedd huvudstad att besöka bland svenska resenärer. Det är egentligen konstigt - klimatet är behagligt, det finns massor av saker att titta på och uppleva och glöm allt om hur du tror grekisk mat smakar. I Aten får du smaken av Grekland och mat gjord av bra råvaror.

En annan sak som Aten har delar man med städer som Nice, Malaga och Barcelona. Man har stränder nära centrum, så det är ganska lätt att starta dagen med kultur och shopping och så senare under eftermiddagen ta bussen eller tunnelbanan till stranden. Det är på en del av den atenska rivieran att Four Seasons planerar att öppna ett superlyxigt hotell under våren 2018. Hotellet hette tidigare Astir Palace men är nu en del av Four Seasons-gruppen, och hotellet har genomgått en omfattande renovering. Det är hotellkedjans första hotell i Grekland och man har som mål att göra hotellet till ett av stadens mest kända och berömda hotell. Vi befinner oss ungefär 25 kilometer söder om Atens centrum och ungefär lika långt från flygplatsen Eleftherios Venizelos.

Astir Palace var även före uppköpet ett favorithotell bland grekiska och internationella gäster med en välmatad plånbok. Hotellet ligger på ett stort område med pinjeskog och välskötta trädgårdsanläggningar. Den halvö som hotellet ligger på erbjuder en hel del shopping, nöjen och gastronomi som exempelvis Matsuhisa Athens by Nobu; Astir Beach Club, Astir Marina och hela den miljö som följer med en publik som har mycket pengar på fickan. Four Seasons använder mer än 100 miljoner euro på att renovera hotellet. Det kommer ha 300 rum, sviter och lyxbungalower. Det kommer finnas ett spa, träningsmöjligheter, en ny strandpromenad, infinity pools och inte minst uppgraderade stränder med bättre förhållanden. Så om du ska till Aten nästa år...är det kanske här du ska bo?

More from BusinessClass.com