Four Seasons lanserar hotell nummer två i Dubai

9. Dec 2015
by BusinessClass

Hotellet med det ganska långa namnet Four Seasons Hotel Dubai International Financial Centre öppnar sina dörrar för första gången 15 april nästa år. Som namnet berättar ligger hotellet i Dubais finansdistrikt, och läget är säkert noga uttänkt med tanke på närheten till de många butiker, gallerier, restauranger och nattklubbar. Interiören är uttänkt av New York-designfiman Tihany Design, och resultatet har blivit "ett hotell med avslappnad men samtidigt stringent design som passar både för affärsfolk och turister" skriver man i ett pressmeddelande.

Hotellet har 106 rum och sviter, alla utrustade med den nya säng som hotellkedjan utrustar sina hotell med nu, en säng där gästen bland annat själv kan välja vilken slags kudde man önskar. Det finns fyra restauranger och lounger, en skybar och inte minst en elegant cigarrklubb med fin utsikt i 280 grader över Burj Khalifa, Dubais skyline och Persiska viken.

Hotellet planerar också att ha en spaavdelning och områden på de översta våningarna där man kan beundra utsikten och vila.

"Dubai är numera en av världens finansiella huvudstäder med en tillika växande ström av turister, så det är viktigt att vi är uppmärksamma på varje gästs individuella behov" säger hotellets kommande direktör Carlo Stragiotto. Räkna med priser från ungefär 3.200:- för ett superior-rum per natt.

More from BusinessClass.com