Första W-hotellet öppnar i Dubai

23. Sep 2016
by BusinessClass

Starwoodhotellen lanserar nu sitt moderna varumärke W i Förenade Arabemiraten genom att öppna W Dubai–Al Habtoor City. Hotellet är 33 våningar högt och man hoppas kunna "skaka om lite" på stadens hotellscen, skriver hotellet i ett pressmeddelande. Med sina 356 rum och sviter är detta ett ganska stort hotell, och stilen är futuristisk, ja vi kan till och med kalla den för djärv? Det är designkrafter från Silverfox Studios i Singapore som står bakom, och bärande element på hela hotellet är fönster från golv till tak och därigenom magnifik utsikt över staden eller vattnet.

W Dubai – Al Habtoor City

Kedjans version av den slags svit man måste ha som ett hotell i den här klassen, Presidentsviten, heter här The Extreme Wow Suite. Den är på blygsamma 690 kvadratmeter på våningarna 27 och 28, har en stor sällskapsdel, egen bar, dj-bås, ett dansgolv, en catwalk om man vill arrangera modevisning, biljardbord och en massa annat man får plats med på 3-4 vanliga familjevillors yta. Hotellets reception heter W Lounge och ligger på trettionde våningen. Om man blir hungrig kan man välja på olika alternativ, som Namu som serverar japanska och koreanska rätter eller så tar man hissen ner till Level Seven, en mer casual restaurang med mat från medelshavsområdet, och med en avslappnad bar.  

W Dubai – Al Habtoor City

The WET Deck är den stora terrassen där man kan sola under dagen, ta ett dopp i poolen kanske, man kan hyra privata badhytter och förstås både äta och dricka. När skymningen faller på förvandlas området till en lounge med DJ, cocktails och ofta återkommande evenemang. På hotellet finns också ett gym, The FIT Bar med juicer och hälsovänliga snacks och diverse konferansmöjligheter.

W Dubai – Al Habtoor City Det första W-hotellet i regionen öppnade 2009 i Doha. Det nya hotellet ligger ungefär 20 minuter från Dubai International Airport och någorlunda bra till för att besöka resten av Dubais attraktioner, shopping och stränder.

Om du vill ha ett bra hotell i Dubai till ett bra pris - titta förbi vår hotellsektion.

 

More from BusinessClass.com