Första bilderna: SJs nyrenoverade lounge på Stockholm Central

23. Mar 2015
by Jacob

I veckan öppnade SJ sina nyrenoverade lounger på Stockholm C och Göteborg C med en ny design. Vi tog tillfället att titta in i den nyrenoverade loungen på Stockholm Central, belägen på balkongen ovanför centralhallen.

Efter att ha besökt SJ-loungen i Göteborg som helt gjorts om i layout och struktur och dessutom fördubblats i storlek är skillnaderna i Stockholmsloungen möjligtvis något mindre. Strukturen är fortsatt densamma, något som förmodligen är nödvändigt med så mycket tågtrafik från Stockholm, men interiören är annorlunda med annan färgsättning, andra stolar och ett större bufféområde med en annorlunda design. Konceptet har tagits fram i samarbete med varumärkesföretaget Pond och bygger på intervjuer och workshops med SJs resenärer och personal. Till inredningen har man använd huvudsakligen designmöbler med stolar från Senab, fåtöljer från Carl Hansen & Søn och soffor från Vitra. Tanken är att de nya loungerna ska vara uppdelade i fyra olika sektioner som SJ själva beskriver så här: *En välkomnande 

entré

 där personalen tar emot besökarna. *Ett 

kök

 som fungerar som en aktiv mötesplats med servering av frukost, lunch och fika. *Ett mer avslappnat 

vardagsrum

 för vila och avkoppling. *En 

veranda

 med bekväma och vändbara fåtöljer med utsikt över stationslivet. En nyhet i loungen är även att det utöver den ordinarie buffén även finns lunchrätter till försäljning, dessa finns i ett kylskåp vid sidan av buffén. Tanken är att kunna erbjuda även något mer matigt i loungen. Betalning görs vid servicedisken och det ska även gå att betala med SJ Prio-poäng. Utöver de förändringar som redan gjorts finns tankar på att plocka bort några av de glasväggar som idag finns. Det finns också tankar på en utbyggnad av loungen vilket i så fall skulle göras bakåt i ytterligare en våning som följaktligen skulle ligga ovanför, snett bakom den existerande loungeytan. Detta kräver dock en hel del planeringen, inte minst för att uppfylla krav på brandsäkerhet.

SJ Lounge Stockholm C - Interiör med ny design

SJ Lounge Stockholm C - Köket med buffén

SJ Lounge Stockholm C - Självserveringsbuffén

SJ Lounge Stockholm C - Kaffemaskiner

SJ Lounge Stockholm C - Kyl med mat i köket

SJ Lounge Stockholm C - Kall mat i köket

SJ Lounge Stockholm C - Soffor och fåtöljer

SJ Lounge Stockholm C - Självserveringsbuffén och nya lampor

SJ Lounge Stockholm C - Interiören med ny design

More from BusinessClass.com