Första bilderna från Kimptons premiärhotell i Europa

18. May 2017
by BusinessClass

Amerikanska hotellkedjan Kimpton öppnar sitt första hotell i Europa den 22 maj. Hotellet öppnar i Amsterdam.

Läget är ytterst centralt i hjärtat av den holländska huvudstaden nära Amsterdams Centralstation. Kimpton har utgått från ett redan existerande hotell - tidigare låg här ett Crowne Plaza men allt är förnyat och grundläggande förändrat. Hotellkedjan är känd för att ta ut designsvängarna lite extra och satsar på en modern och luftig känsla. Själva byggnaden är från slutet av 1800-talet men trots det blir det inga designkrockar, inte ens när hotellet har valt en placera en levande vägg i lobbyn, det vill säga en vägg som utgörs av blommor och levande växter.

Nya hotellet Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Nya hotellet får 274 rum varav 9 kommer vara sviter. Den mest imponerande sviten heter kort och gott "The Penthouse De Witt" och här bor du på två våningar och får din egen 30 kvadratmeter stora takterrass med utsikt över stadens skyline och myller av folk, cyklister, spårvagnar och kanaler.

Nya hotellet Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Hotellet har fått ett extra "hotell inne på hotellet". Det handlar om en egen avdelning, fyra våningar hög och här växte en av Hollands mest berömda diktare och dramatiker upp för 450 år sedan: P.C. Hooft är inte speciellt känd på våra breddgrader men alla holländare med respekt för sig själv vet att han bland annat skrev

Nederlandsche historien

i mitten av 1600-talet. Huset har flera rum och är mest tänkt för mindre grupper eller stora familjer.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Precis vid sidan av hotellet ligger trevliga Wyers Bar and Restaurant som är känd för att servera amerikanska rätter med ett holländskt twist. Inne på hotellet har man också en bar och här satsar man hårt på att kunna servera massor av olika gindrinkar och drinkar baserade på den holländska varianten av samma dryck - genever. Det kommer också finnas en coffee shop (Miss Louisa Coffee & Beignets) som förutom gott kaffe kommer servera det som fransmännen kallar för beignet - en slags Petits-Choux.

Kimpton DeWitt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Man får ett nytt och välutrustat fitnesscenter, det kommer finnas en yogamatta på varje rum och i lobbyn kan man när som helst få en god kopp te vid testationen. Amsterdam är ju en cykelstad så varsågod att låna en cykel gratis av märket VanMoof. Om du vill träffa andra gäster på hotellet anordnar man en liten träff varje kväll där en representant för hotellet ser till att alla trivs och att konversationen flyter på. Nästa hotell från Kimpton i Europa öppnar i Paris men först om tre år.

More from BusinessClass.com