Forbes har hittat årets bästa hotell runt om i världen

24. Feb 2016
by BusinessClass

Forbes Travel Guide publicerade för några dagar sedan årets lista över de hotell man ger bäst betyg. 2016-listan har 42 nya femstjärniga hotell, 100 nya fyrstjärniga och 57 nya "rekommenderade" hotell. Paris är staden mest flest hotell på listan med nio femstjärniga hotell, bland dom Four Seasons Hotel George V, Le Meurice, Dorchester Collection och Shangri-La Hotel Paris.

London har fått ytterligare ett topphotell med på listan. Det är The Goring (som vi besökte och skrev om för två år sedan). Kedjan Home Counties fick sitt första hotell med på den attraktiva listan: Coworth Park, ett hotell i typisk engelsk countrystil i utkanten av Windsor Great Park i staden Ascot.

Dessa två nykomlingar gör att listan över topphotell i England enligt Forbes nu är nio. Bland dessa hittar vi "Londons mest berömda hotell" The Savoy, The Dorchester, Claridge’s, Four Season’s London på Park Lane, The Connaught, The Lanesborough och slutligen 45 Park Lane. Tio nya fyrstjärniga hotell kom in på topplistan i England, bland dom Hertfordshire’s, The grove, Shangri-La Hotel At The Shard och inte minst spännande Londonhotellet Hotel 41.  

Shangri-La Hotel, At The Shard, London Italien fick med fyra femstjärniga hotell i Rom och tre i Florens (Four Seasons Hotel, Hotel Savoy, Portrait Firenze) samt ett i Milano (Mandarin Oriental).

Schweiziska lyxhotellet Four Seasons Hotel des Bergues Geneve var naturligtvis också med på listan.

 

När vi tittar österut hittar vi två nykomlingar i Japan: Palace Hotel och The Peninsula, bägge två i Tokyo. Det enda hotellet som kom med från Thailand var The Peninsula Bangkok. Och hur ser listan ut i Kina? Vi hittar Mandarin Oriental i Guangzhou, MGM i Macau och The Ritz-Carlton Shanghai. Four Seasons Hotel Hangzhou är första hotellet i Hangzhou på listan.

Andra noterbara femstjärniga hotell är Dorado Beach, ett hotell i Ritz-Carlton-gruppen i Puerto Rico och i Costa Rica Four Seasons Resort på Papagayo-halvön. Vi hittar i Mexico hotellet Los Cabos, Belmond Maroma Resort & Spa i Playa del Carmen och slutligen The Ritz-Carlton i Cancun.

Four Seasons var den mest vinnande hotellkedjan i år med sex nya toppositioner. Det betyder att man på Forbes listor har 26 femstjärniga hotell nämnda - det största antalet en kedja någonsin har haft hos Forbes. J. Allen Smith är hotellkedjans CEO, och han tackade för placeringarna så här: "Vi är stolta över att Forbes Travel Guide har uppmärksammat så många, att 26 av våra hotell kom med på listan är fantastiskt".  

Förutom 42 nya topphotell på listan har Forbes uppmärksammat två nya femstjärniga restauranger. Det handlar om Addison at Fairmont Grand Del Mar i San Diego och Volver i Philadelphia.

Två nya spaavdelningar nämns också med högsta möjliga betyg: The Spa at Fairmont Grand Del Mar i

San Diego och Waldorf Astoria Spa Shanghai.

The Forbes Travel Guide listar 2016 totalt 154 femstjärniga hotell, 56 femstjärniga restauranger och 47

femstjärniga spaavdelningar.

 

More from BusinessClass.com