Flygbesättning i ny roll

21. Jun 2017
by BusinessClass

Såhär har du aldrig sett en flygbesättning tidigare. När Icelandair fyller 80 firar man det med att låta personalen gå på teaterskola och roa passagerarna ombord mellan London och New York med en pjäs i tre akter. Samtidigt introducerar man ett Stopover Pass som låter passagerare byta ut sitt boarding card och stanna kvar på Island och få tillträde till konserter och annan underhållning.

https://www.youtube.com/watch?v=3AcYsnWeFsY

Långdistansflygningar är trista anser en majoritet av flygresenärer i USA och Europa. Det visar en undersökning som Icelandair låtit genomföra. Flygbolaget har tagit fasta på resultatet och presenterar i höst en teaterföreställning på flygningar mellan London och New York. 57 procent av svenska flygresenärer känner sig ofta uttråkade när de flyger. En tredjedel av svenska flygresenärer (33 procent) menar att det de gillar minst med att flyga är tristessen. Två tredjedelar (68 procent) av svenskarna tycker att kabinpersonalen har stor påverkan på resan. 45 procent av svenskarna är intresserade av att se liveföreställningar under flygresan. En fjärdedel (26 procent) av svenskarna menar att flygresan skulle gå snabbare om de såg en liveföreställning istället för en film eller en TV-serie.

Många resenärer tycker det är tråkigt att flyga långt. En undersökning som Icelandair låtit genomföra bland totalt 9.000 flygresenärer visar att mer än hälften av svenskarna (57 %) är uttråkade på långdistansflygningar och en tredjedel säger att tristessen är en av saker de gillar minst med flygresor, enligt ett pressmeddelande från Icelandair. För att råda bot på detta har Icelandair, i samband med bolagets 80-årsdag, valt att i september anordna en teaterföreställning i tre akter på 10 000 meters höjd. Man har låtit kabinpersonalen ta teaterlektioner och i september är det premiär på en flygresa mellan London och New York. Flygresenärer som vill uppleva den här unika teater-föreställningen kan vara med och tävla om biljetter. Personalen ombord kan vara avgörande för upplevelsen av resan säger hela 78 procent av samtliga tillfrågade i undersökningen. Därför låter Icelandair sin egen kabinpersonal vara stjärnor i höstens unika teaterföreställning. Förra året lanserades Stopover Buddy, där bolagets personal ställde upp och gjorde sällskap med flygresenärer på olika aktiviteter på Island. Underhållningstemat gäller även på marken när Icelandair lanserar sitt Stopover Pass. Det tillåter passagerare att byta ut sina boarding pass mot Stopover Pass och därmed vara med i utlottning av gratis tillträde till konserter och andra evenemang på ön. - Vi är stolta över att kunna presentera vårt nya erbjudande, Icelandair Stopover Pass lagom till 80-årsjubileet, säger Birkir Hólm Gudnason, VD på Icelandair. Undersökningen visar att det finns möjlighet för oss att förändra bortkastad tid till väl spenderad tid under flygresan. Vi har alltid satt kunden i fokus och nu vill vi lansera en ny tjänst för att glädja och underhålla våra kunder. Huvudrollen har vår begåvade personal.  

More from BusinessClass.com