The First Wing – lugnt, snyggt och lyxigt för British Airways "most valued customers"

30. Mar 2017
by BusinessClass

British Airways släpper nu fler detaljer vad gäller nya avdelningen The First Wing som är planerad att öppna på Heathrow under närmaste veckan i terminal 5.

Den nya avdelningen ligger nära flygbolagets check-in för förstaklasspassagerarna och man kommer ha en speciellt ett speciellt markerat gångområde från check-in till avdelningen. BA skriver i ett pressmeddelande att The First Wing "kommer erbjuda våra mest ärade gäster en avslappnad paus före de antingen fortsätter eller påbörjar sin resa från Heathrow med oss".

Man har för bara några dagar sedan på flygbolagets hemsida berättat en del om den nya avdelningen, och här är fem detaljer man avslöjar nu:

  1. 1. Designarbetet

British Airways har samarbetat med Londonfirman Design Studio som uppenbarligen har studerat hur det ser ut inne i en förstaklasskabin hos bolaget - och kombinerat det med klassiskt BA-formspråk. Här finns bland annat intarsiadetaljer i ek och en vägg med glas och speglar som ska ge rymd och luft.

  1. 2.  Ingången till The First Wing

Man kommer in till The First Wing genom en organisk formgiven konstruktion av stål och glas där gästerna välkomnas.

  1. 3. Egen säkerhets-fast lane

First Wings check-in område kommer guida passagerarna vidare till en ny och generöst tilltagen säkerhetskontroll. Från denna är det raka vägen till både The Galleries First lounge och The Concorde Room.

  1. 4. Mer avskildhet och bättre ljus

En tre meter hög metallvägg kommer fungera som barriär mellan de olika avdelningarna i The First Wing och man utlovar "en ljussättning som ska skapa en mjuk och behaglig atmosfär".

  1. 5. Mer plats

First Wings check-in område blir 250% större till ytan än den existerande lösningen. Det kommer också en ny avdelning med fåtöljer, marmorbeklädda sidobord och läderbeklädda soffgrupper längs väggarna. Yasmin Shahin är chef för British Airways design- och varumärkesavdelning och hon berättar: "våra medarbetare har haft fokus på att kunna erbjuda våra premiumresande allt det bästa vi kan bjuda på - och jag tycker vi har lyckats". Vi ser fram till att titta förbi så snart vi kan här på redaktionen.

More from BusinessClass.com