En första titt på British Airways nya affärsklasslounge på Aberdeen Airport

23. May 2018
by BusinessClass

British Airways har öppnat en helt ny lounge på Aberdeen Airport.

Denna öppning av loungen i Abderdeen är ett av de sensate stegn i flygbolagets investeringsplan för att förbättra kundupplevelsen.

Den nya loungen är belägen i den nyligen färdigställda utbyggnaden av flygplatsen. Den har en yta på ca 380 kvadratmeter och är utformad så att passagerare som har kort tid på sig i loungen snabbt kan få sig något att äta innan de går vidare till sin flight. För dem som har mer gott om tid så erbjuds bekväma sittplatser med utsikt över plattan.

  Loungen har specialdesignade möbler och inredningsdetaljer som exempelvis väggar, belysning och borden med marmorskivor. Liksom flygbolagets nya lounge i Rom, som öppnades förra månaden, så är baren med sin vackert utformade bardisk i granit i centrum. Det finns även plats för konstverk av lokala konstnärer ur bolaget samlingar. Bland annat ‘The Long Winding Shores’ av Maddie Rose Hills inspirerad av Kinlochewe i de skotska högländerna.

I den moderna loungen finns också gratis WiFi och gott om USB- och eluttag så att gästerna kan fortsätta arbeta, surfa och ladda sina olika personliga enheter.

Under hela dagen serveras ett brett urval av rätter. De som har tidiga morgonavgångar har tillgång till en lokal specialitet, Aberdeen rowies, till frukost. Loungen är den andra i serien av lounger med flygbolagets nya designkoncept. Den första i denna serie nya lounger är den på Fiumicino Airport i Rom.

Nästa lounge på tur att öppnas är den på British Airways New York Terminal 7. På JFK kommer det även vara förbättringar i incheckningen. Flygbolaget har också investeringar planerade för Genève, San Francisco, Johannesburg, Chicago och dess lounger på Heathrow.  

More from BusinessClass.com