Finnar har introducerat ny necessär i affärsklass från Marimekko och L:A Bruket

16. Apr 2019
by BusinessClass

I och med lansering av Finnars nya långdistanslinje mellan Helsingfors och Los Angeles den 31:a mars så introduceras även en ny necessärintroduceras stegvis på transkontinentala rutter med bolagets Airbus A350 och A330. De är utformade att komplimentera textilierna ombord Finnairs affärsklass på långlinjerna.

Necessären och sovmasken kommer i fyra olika mönster utformade av MaijaIsola från 60-talet - Rautasänky, Joonas, Jenkka och Pieni Melooni, varje mönster kommer i två olika färgsättningar. I en jacquardväv i blått tillsammans med en andra färg i de åtta olika kombinationerna ger en exklusiv look. Finnair introducerar två utföranden i taget varje halvår.

”Vi ville introducera fler mönster och oftare, så det blir något nytt och fräscht för våra frekventa resenärer” säger David Kondo chef för utveckling av kabininteriörer. ”De nya necessärerna har också fått en storlek som gör de mer användbara efter resan.” Eftersom sömn är en så pass viktig del i affärsklassupplevelsen så har Finnair uppgraderat sömnmasken i ett mjukare material och högra kvalitet på banden. Öronpropparna är även mer effektiva. Varje necessär kommer innesluten med ett band i kartong istället för ett i plast. Den är även försedd med en QR-kod som kan läsas med hjälp av mobilen så mer information om Isolas inspiration till de olika mönstren. Hållbarhet har varit en viktig faktor i utformandet av de nya necessärerna. Tandborsten är tillverkad i en plast baserad på majsstärkelse och plastförpackningarna för öronpropparna har ersatts med vaxat papper. Tofflorna är tillverkade av återvunnet plastmaterial från PET-flaskor.

More from BusinessClass.com