Finnair börjar sälja sina Business Class måltider i butiker

19. Oct 2020
by BusinessClass

Det finns många av oss som saknar att vara tillbaka i Business Class-sätet i luften. Spänningen vid start- och landningen, servicen ombord och såklart – maten. Som ett plåster på såret, tar Finnair sina Business Class- måltider ned till marken.

I sin nya satsning kommer det finska flygbolaget att börja sälja färdiga måltider inspirerade av sina Business Class- måltider i en butik i Finland. Saknar du Finnairs Business Class- måltider, så ska du bege dig till K-Citymarket i stadsdelen Tammisto i Vantaa. För närvarande erbjuds det två alternativ för huvudrätt dagligen, och varje helg erbjuds det också en aptitretare. Precis som ombord, så kommer menyn att bytas ut varannan vecka.

Foto: Finnair Flygbolaget är speciellt känd för sina nordiska måltider med influenser ifrån det japanska köket. På menyn står bland annat: renköttbullar, rökt röding, och kantarell risotto samt andra utsökta måltider ifrån Finnair. Huvudrätterna kostar 12.90 euro (motsvarande 134 SEK) och förrätten 5.90 euro (motsvarande 62 SEK).

Foto: Finnair I likhet med många andra flygbolag blev Finnair tvungen att avskeda personal under pandemin. Detta projektet är således ett initiativ att hitta nya intäktskällor och att återanställa personal. Enligt det finska flygbolaget har de redan kunnat rekrytera ungefär tio anställda till projektet.

Foto: Finnair Finnair planerar i dagsläget att expandera till andra K-Citymarket butiker runtomkring Finland.

Detta är perfekt att komplettera med Business Class tidigare artikel om hur man återskapar in-flight upplevelsen hemma

More from BusinessClass.com